« септември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Великата българска стена“ гълта още над 1.27 млн.лв.

Министерски съвет одобри финансирането за поддръжка на оградата на границата с Турция с Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета за 2020 г. С Постановлението се одобряват допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет, политика в областта на осъществяването на държавните функции на територията на областите в България, бюджетна програма „Осъществяване на държавната политика на областно ниво“ за 2020 г. в размер 1 257 800 лв. за извънгаранционно поддържане на временното възпрепятстващо съоръжение и прилежащия път по българо-турската граница на територията на областите Бургас, Хасково и Ямбол. През 2018 г., когато имаше проблеми на четири места с новата ограда, чрез промени в Закона за обществените поръчки се реши, че ремонтите и поддръжката на преградното съоръжение срещу нелегални мигранти, ще се извършват без обявяване на обществена поръчка. Извършителите ще определят областните управители чрез пряко договаряне с фирми. Поправката за това бе внесена от тогавашния председател на правна комисия Данаил Кирилов и бургаздлията Християн Митев от „Обединени патриоти“. До момента цената на съоръжението и съпътстващата инфраструктура надвишава 200 млн. лв. България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена. Това каза през юни 2017 г. вицепремиерът и министър по демографските въпроси Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет, помолен да коментира сигнала на Велизар Енчев до ВКП и започналата тогава проверка, , че изграждането на оградата се осъществява от фирми на Патриотичния фронт на многократно завишени цени. „Няма такова нещо, заявявам го категорично. Аз даже не зная имената на фирмите, които работят и не е редно да ги зная“, категоричен бе вицето. ДАНС и специализираната прокуратура извършиха проверка на оградата и по сигнал на червения тогава депутат Елена Йончева, но документите бяха засекретени.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ето как туроператорите могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв.

  • 20 Сеп 2020
  • 143
Министерството на туризма публикува за запознаване пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ от общо 10 млн. лв. за туроператори и туристически агенции .

Екстремна опасност от пожари в седем области на страната

  • 20 Сеп 2020
  • 118
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от седем области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

В Румъния затвориха 300 училища заради коронавируса

  • 20 Сеп 2020
  • 120
Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти.

Жертвите на циклона Янос в Гърция вече са две

  • 20 Сеп 2020
  • 120
Двама души загинаха днес при силна буря в централната част на Гърция, наводнила улици и домове, предадоха световните агенции.

БАН показа колекция от миниатюрни книги, някои колкото монета

  • 20 Сеп 2020
  • 119
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги Българската академия на науките (БАН) се включи в тазгодишните Европейските дни на наследството, Уникалните издания, някои почти с големината на монета, са експонирани в централната сграда на Академията и предизвикваха голям интерес у посетителите. За по-малките пък има специално детско ателие под мотото „Нарисувай ми… БАН“. „Всяка година Централната библиотека на БАН представя свои издания, уникални сами по себе си. Тази година са показани миниатюрни издания, сред които старопечатни от 1806 г. до 1878 г., представляващи светско и религиозно четиво по своя характер. Показана е и най-старата миниатюрна книга, притежание на академията, която е от 1634 г“, разказа Ангел Петров, куратор на изложбата и библиотекар. Друг интересен екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. Има още и много художествени произведения, книги с политически характер, речници и много други. От българските автори миниатюрни издания са показани на Петко Славейков, Никола Вапцаров и други, някои от които преведени на различни езици, включително китайски.