« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ОКОНЧАТЕЛНО: ДДС-то за вино, бира и спортни услуги става 9%

Депутатите гласуваха нискоалкохолните напитки като вино и бира, спортните дейности, услугите на туристическите оператори и екскурзиите със случаен превоз да бъдат облагани с ДДС ставка в размер на 9%. Предложението беше прието оконателно на второ четене. Мярката ще влезе в сила от 1 август. Целта й е да подкрепи туристическия бранш, който бе един от най-силно засегнатите по време на епидемията и извънредното положение.Против предложението се обявиха единствено депутатите от БСП. И днес пленарното заседание започна с искане на левицата да бъде извикан и изслушан премиерът, относно предвидените около 2 млрд. лева за социални и икономически мерки. Това обаче не се случи, а председателят на парламента Цвета Караянчева обясни, че премиерът е в страната. Извикани бяха трима министри – социалният, здравният и икономическият. „Сега вече и с бирата и виното ще завършим този жест в помощ на бизнеса. Разширяваме мерките и с предложението за намаляване на ДДС-то за всякакъв вид спортни дейности, което е много сериозна мярка по отношение не само на подпомагането на занимаващите се и осигуряващите спортни услуги, но и като цяло крачка в посока укрепване, стабилизиране на здравето на нацията срещу обездвижването и други пороци”, заяви Валери Симеонов. „Ще приканя колегите от ГЕРБ да не променят решението си отпреди 1 месец, когато в бюджетна комисия и тук ние отхвърлихме това екзотично предложение. Те сега безработните българи всички отиват на „Златни пясъци” и на луксозните курорти, а тези, които са уволнени преди 3-4 месеца, гасят мъката с много вино и бира”, иронично коментира Румен Гечев. „Уважаеми г-н Гечев, за мен винаги сте бил един брилянтен пример на манипулация. Унизително е да сваляте тази мярка, да я смъквате на някакво битово-кръчмарско ниво”, отговори Валери Симеонов. „Изрично е подчертано във всички страни членки на ЕС, че няма понижено ДДС за алкохолни напитки. В Европа знаят, че като фалира някоя фирма - те не отиват в басейните да плуват, а отиват да се удавят”, заяви Гечев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 9
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 67
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 58
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 65
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 91
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.