120 пожара дневно и 78 жертви от началото на годината

  • 29 Юли 2020
Такава статистика обявиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". В момента тече т.нар. “период на горещниците“, по време на който индексът в цялата страна е екстремален. Възникналите огнища са с 2 500 по-малко в сравнение с миналата година, но все пак са сериозна бройка, коментират от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". До момента статистиката сочи, че дневно възникват по 120 пожара в страната. Завърши прибирането на реколтата, но за съжаление хиляди декара са изгорели, в това число и съвременна техника. Служители от Пожарна безопасност обикалят с полицията малките населени места и взаимодействат с жителите в опит да се предотвратят битовите пожари, които най-трудно се повлияват. Именно там са и сериозните проблеми - 78 са жертвите до момента от началото на годината. Това е с четирима по-малко от 2019-а, но и броят на пожарите е по-малък. Традиционно местата, където най-често възникват пожари през летния сезон са в Югоизточна България - Хасково, Ямбол и Бургас. Само за вчера у нас е имало няколко горски пожара, при които са унищожени десетки декари.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 62
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 66
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 113
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.