« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Заради спирането на метрото и Еленко Божков се сдоби с обвинение

Софийска районна прокуратура повдигна още едно обвинение заради случая със спирането на метрото в София. Третият обвиняем се оказа енергийният експерт към Стратегическия съвет на президента - Еленко Божков. Във вторник стана ясно, че на други две лица, единият от които бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов, са с повдигнати обвинения за хулиганство и са пуснати под парична гаранция. По случая предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели.Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство за извършени хулигански действия в метрото в София, като случаят предизвика висок медиен интерес. Към наказателна отговорност за хулиганство в условията на съучастие бяха привлечени и други две лица, съобщават от прокуратурата. Eленко Божков е обвинен в това, че на 20 юли в метростанция „Св. Климент Охридски“, заедно с Минчо Спасов и още един протестиращ, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, допълват още от прокуратурата. „Извършителите натиснали бутон „безопасност“ на перона в станцията за път №1 и №2, без да има възникнала аварийна ситуация и деянието е извършено в стратегически обект в София – престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК“, посочват още от там. Разследването продължава под ръководството на Софийска районна прокуратура. Назначени са и предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели на деянието. Самият Божков отказа коментар за обвиненията. Еленко Божков е бивш депутат от Великото народно събрание, бивш член на тогавашната Държавната Комисия за енергийно и водно регулиране. От 2019 г. той е член на Стратегическия съвет при президента. Междувременно от прессекретариата на държавния глава излязоха с позиция, в която твърдят, че членовете на Стратегическия съвет не са служители в президентската институция и имат пълната свобода като граждани да изразяват свои позиции. източник: dariknews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 109
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 122
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 109
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 130
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 113
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.