« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Политолог: Радев тласна протеста в грешна посока

Имаме тежък институционален проблем, защото Радев напусна зоната си на отговорност. В момента нямаме президент. Видяхме през 2013 г. след февруарските протести, че президентът Плевнелиев успя да превърне президентската администрация в пространство за диалог между протестиращите групи. В момента г-н Радев е страна - това е недобра ситуация в условията на протести, които Радев тласна в грешна посока, за да защити самия себе си.Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов в коментар за Bulgaria ON AIR на нестихващите антиправителствени протести и противопоставянето на институциите у нас. "Протестът повтаря репликите, които суфлира Радев - няма свое лице и послание. В тази ситуация диалогът е труден. Имаме политическа култура, която в много малка степен включва смислен диалог", отбеляза още той. Доц. Гълъбов изтъкна, че по Конституция президентът не може да иска оставката нито на правителството, нито на главния прокурор. А усещането за несправедливост не било резултат само от действията на съдебната власт. "Г-н Радев си позволи да заяви, че бъдещето на България се решава на площада. Време е да се направи крачка встрани и да започне процес на изграждане на диалог", подчерта политологът, според когото вотовете на недоверие към правителството са все по-зле подготвени. "Вместо да се насочва енергията на протеста в безплодна посока, е много важно да се разбере, че България е парламентарна република. Тласкането на страната в условия на пълна несигурност вероятно обслужва нечии интереси, но не и българските", категоричен е доц. Гълъбов. Той акцентира, че са в момента са заложени стратегически интереси на България и страната ни трябва да има пълноценно работещо правителство. "Г-н Борисов е доказал, че знае какво означава национален интерес и в определена ситуация би могъл да се оттегли, за да може това правителство да свърши работата, за което е избрано", посочи още събеседникът. Колегата му доц. Петър Чолаков заяви в студиото на "България сутрин", че за момента диалог не се получава. Това, което прави Борисов, е да печели време с оставките на министри, смята той. "Въпросът е дали обществото може да търпи повече едно такова управление. Виждаме, че вече десетки хиляди се включват в протестите, вчера излезе информация за 60 хиляди души", каза още той. Политологът изтъкна, че сега не е моментът да се каже кой ще оглави политическата обстановка в страната. Той подчерта, че това, което обединява гражданите на протеста, е общото възмущение към ГЕРБ. източник: dnes.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 185
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 225
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 238
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 240
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 216
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение