Огнян Стефанов: Очаквам всеки момент да бъда арестуван

Очаквам всеки момент да бъда арестуван - пише основателят на Фрог нюз Огнян Стефанов в сайта си. Неговото име фигурира в съобщение на Специализираната прокуратура, която по-рано днес разпространи до медиите четири записа от телефонни разговори с твърдението, че разговарящите са Васил Божков и други хора, включително Стефанов. Специализираната прокуратура твърди, че записите са част от материали от досъдебното производство срещу обвиняемия бизнесмен Божков и други лица за участие в организирана престъпна група и други престъпления. По този повод Стефанов пише: През последния половин час телефонът ми звъни непрекъснато. Познати, непознати и колеги. Предупреждават ме, че ще бъде арестуван, други искат да коментирам изнесени от прокуртурата записи на мой разговор с Васил Божков. Помислих, че преувеличават. После прочетох съобщението до медиите на говорителя на главния прокурор и разбрах, че трябва да си приготвя лекарствата и някои други неща и да очаквам да ме приберат. Уважаеми читатели, сайтът Фрог нюз е на повече от 13 години. Били сме критични към всяко управление, когато сме имали доказателства и информация за злоупотреби, корупция и неспазване на обществения договор. Написал съм 4 книги и стотици анализи, в които съм заявил своята позиция. Плащал съм жестока цена за правото да имам мнение. Знам, че не съм извършил нищо нередно, но знам също, че прокуратурата може да ме обвини във всичко, което реши. Вече имам четири повдигнати подобни обвинения. Някои паднаха в съда, но съдебният „маратон” продължава... Снощи участвах в предаването на Слави Трифонов. Говорихме за свободните и несвободните медии. Днес чакам да ме арестуват. Каква ирония... Колкото до разговорите ми с Васил Божков, те са чисто журналистически и няма да откриете дори намек за нещо конспиративно в тях. Не познавам този човек. Но той е част от информационния поток и задължение на всяка медия е да търси и неговото мнение по неща, които по някакъв начин го засягат. Да, разговарял съм и с Цветан Василев, който е в Белград. Говорили сме за различни неща. Но да ме въвличат в заговори и антидържавна дейност – това е отвратително. Нещо повече, убеден съм, че в действия на властта и прокуратурата има неща, които наистина могат да бъдат характеризирани като ущърб на обществения интерес и гражданските свободи. Това е. Да идват... Огнян Стефанов Основател на Фрог нюз

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.