« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

България ще заведе дело пред Съда на ЕС заради пакет „Мобилност”

Европарламентът днес окончателно прие на второ четене мярката. Отхвърлени бяха всички внесени от българските евродепутати предложения за изменения. България ще заведе дело пред Съда на ЕС в двумесечен срок от публикуването на пакета „Мобилност“ в официалния вестник на ЕС. С исковете ще поискаме анулиране на част от разпоредбите. Останалите държави членки ще имат възможността да се присъединят към нашата позиция, за да бъдем по-ефективни във воденето на делото. Това заяви транспортният министър Росен Желязков. „Очаквано, но за наше съжаление, със смазващо мнозинство – с 3,5 пъти повече или 520:150/160 от гласуващите пакетът беше приет окончателно. Искам да благодаря на българската делегация за единната позиция, която изпълва със смисъл и съдържание понятия като съединение, единство и защита на националните интереси. Благодаря на всички евродепутати“, каза Желязков.Според него има шанс още преди да започне прилагането на новите правила, в рамките на 18 месеца, делото да приключи: „Ние ще искаме да бъде разгледано по същество, нямаме интерес да искаме спиране. България се свързала с всички държави от групата на единомислещите. Всяка държава има различни приоритети по отношение на различните досиета. Ние подготвяме нашите искове по значимостта на отделните файлове по трите законодателни предложения. Ние ще им дадем възможност да се присъединят към нас, но бихме ги подкрепили и по онези теми, които а сходни или са в наш интерес“, заяви министърът.Заедно с делото пред Съда на ЕС българската страна ще продължи да настоява Европейската комисия до края на настоящата година да приключи с оценката на въздействие за последиците от връщането на превозното средство в 8-седмичен период, а също и прилагането на част от правилата за сухопътната част на комбинирания транспорт. „Ние очакваме Комисията да изпълни ангажимента си и след оценката на въздействието да внесе ново законодателно предложение, с което тези мерки и тези последици да бъдат анулирани. В този процес ние ще продължим да бъдем рамо до рамо с нашите превозвачи. Вярвам на подкрепата на българските представители в ЕП и на всички отговорни институции и колеги“, добави Росен Желязков.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Затвориха една от най-големите кланици в Дания заради COVID-19

  • 09 Авг 2020
  • 135
Собствениците на най-голямата кланица близо до Копенхаген са затворили съоръжението, след като почти 150 служители са дали положителни тестове за коронавирус, съобщи „Дойче Веле”.

Китайски самолет кацна извънредно

  • 09 Авг 2020
  • 121
Пътнически самолет на Shenzhen Airlines, подал сигнал за тревога, се приземи благополучно на летището в Шънджън. Никой от пътниците не е пострадал, съобщи Китайската централна телевизия.

Подготвят серия от събития за празника на Атанасовско езеро

  • 09 Авг 2020
  • 119
В сряда, 12 - ти август, предстои рожденият ден на резервата, който през 2020 година чества 40 години от обявяването си.

Няма нарушения на Северния плаж в Бургас

  • 09 Авг 2020
  • 126
Експерти от Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието на плажа Бургас-север и не констатираха нарушения по поддържането му, каквато информация се появи в медийното пространство.

45 нови милионери „роди“ пандемията у нас

  • 09 Авг 2020
  • 127
Толкова са депозитите на домакинствата над 1 млн. лв. за второто тримесечие на тази година, сочат данни на статистиката на БНБ.