Прокурор от ВКП е арестуван за хулиганство и обида в болница

Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност прокурор от Върховна касационна прокуратура заради хулигански действия. Той се е държал грубо със служителите на охраната на болница „Георги Странски“ в Плевен. Ситуацията е от 4 юли. Подаден е веднага сигнал и пристигналите полицаи на място установили, че прокурорът от Върховна касационна прокуратура е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и демонстиращи явно неуважение към обществото. Мъжът отказал да изпълни разпорежданията им във връзка със спазване правилата за достъп на външни лица до сградата на болницата, разпоредил им да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от охранителите, съобщават от прокуратурата. Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил реплики към охраната: „Знаете ли кой съм аз, бе, ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!“, допълват в съобщението си от прокуратурата. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев още същата вечер на място в Плевен са изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илияна Кирилова. Магистратът от ВКП е задържан от органите на МВР за срок от 24 часа. Предстои, след анализ на събраните материали по делото от наблюдаващия прокурор, да бъде извършена преценка по определяне на мярката за неотклонение по отношение на обвиняемия. Прокуратурата на България е категорична, че подобни прояви са несъвместими със задълженията и отговорностите, които имат българските магистрати и в частност прокурорите, поради което ще предприеме действия по тяхното санкциониране и недопускане. Спрямо съответния прокурор ще бъде образувано дисциплинарно производство за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 37
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 71
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 45
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 80
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 74
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.