« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Премиерът и екоминистърът се скараха заради спрените багери в Рила

Припомняме, че казусът се появи, след като снимка на багер до езерото Бъбрека във Facebook разбуни духовете на природозащитниците в края на миналата седмица. Публикува я Милена Костадинова, която първа подаде сигнал за случващото се. Оказа се, че строителните дейности са по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза". Проектът беше спорен още от самото начало. Четирима от участниците в конкурса за него обжалваха инженеринговата поръчка за проектиране и рехабилитация на туристически пътеки в Национален парк "Рила". Прогнозната му стойност беше 6 769 877 лв. без ДДС. Ето и словесната престрелка между премиера и екоминистъра днес: "Вчера съм разпоредил за Седемте Рилски езера веднага да бъде спрян проекта, днес Томислав Дончев ще иде на място, заедно с Емил Димитров. Вижте какъв е този проект и повече такива глупости да не се правят. Това са такива кътчета и места, на които багери, валяци, чакъл, каквито и да са добронамерени подбудите. Има начини и инструменти да се направи така, че да не дразни почитателите на природата. А и мене ме дразни", започна премиерът Борисов. "Спрял съм го още вчера", отговори министър Емил Димитров и обясни, че целта на това, което се извършва там и в няколко други парка, наистина е да се спаси природата. "Да не гази кой където намери, а да мине точно по определени пътеки с парапети. В момента, в който започва да се прави – "ама защо се прави". Досега – "защо нямаше точно определени пътеки", сега "защо ще ги има". Багери и булдозери и аз не искам да има горе, можеше някаква по-лека техника, плюс това е предвидено и с магарета, с мулета да се качи този чакъл - баластра”, заяви екоминистърът. Димитров обясни, че тези пътеки трябва да ги има. „Лично аз ще съм много щастлив да ги спрем, и след една година да дойдат и да кажат: "ама защо ги няма тия пътеки, в цял свят е така”, каза Димитров. Тук се намеси Борисов с думите: "Ама направете ги, и аз съм ги виждал такива у цял свят. Съберете се със "Зелените", седнете, нали уж всички милеем за природата – и те, и ние. Пари има, отделили сме да се направи като хората. Просто седнете, уточнете го тоя проект и го направете", заяви премиерът Бойко Борисов. Източник - Actualno.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 67
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 79
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 86
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 93
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 87
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение