« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бургас посрещна Джулая

Заслугата до голяма степен е и на общината, тъй като всяка година се осигурява отлична организация, сцена и рок музика през цялата нощ срещу първи юли. Джулай морнинг е , създаден от хората за хората, който не се чества в никоя друга държава.През първите години Джулай морнинг се посреща на пристанищните кейове на Варна. По-късно популярни стават Камен Бряг, Каварна, Шкорпиловци, Иракли, Созопол, Варвара, Ахтопол и други. Тези места все още привличат стотици хипарски настроените хора в навечерието на 1 юли. Независимо какви са произходът и значението му, Джулай морнинг е страхотен повод да започнем лятото подобаващо, на открито, под светлината на луната и ритмите на музиката. И, разбира се, в компанията на добри приятели. Джулай морнинг се отбелязва на 30 юни, когато вечерта хората се събират на открито и в близост до водоеми (най-често морето). Нощта е съпроводена от музика, песни и забавления, които продължават чак до сутринта на 1 юли.Мнозина считат Джулай морнинг за празник с хипарски корени, тъй като в същността си той въплъщава идеи за свобода, близост до природата и между хората. Празникът започва да се отбелязва през 80-те години, най-вероятно като част от движението "Хепънинг". Тогава той е представлявал малки, неофициални и неагресивни маршове. Други смятат, че Джулай морнинг е просто свободолюбив начин да се отбележи началото на отпускарския сезон, края на учебната година и началото на един от най-приятните летни месеци. Смята се също, че празникът се асоциира и с учението на Петър Дънов, с ритуали за почитане на слънцето и с други древни български традиции. Твърди се, че името му произлиза от песента "July Morning" на Uriah Heep, която е огромен хит в България през 80-те години.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Безплатно мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие „Помогни ми“

  • 18 Апр 2024
  • 3
Безплатното мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие „Помогни ми“ може да се изтегли от App Store и от Google Play.

Министърът на културата Найден Тодоров посети изложбата „Франц фон Щук"

  • 18 Апр 2024
  • 26
Между светлината и мрака“, която се осъществява с подкрепата на Министерството на културата и фондация „Лъчезар Цоцорков“.

Забърдо призовава за МИР с уникален монумент от 300 военни каски

  • 18 Апр 2024
  • 103
Уникалното европейско селище Забърдо призовава за мир чрез впечатляващ надпис, направен от около 300 истински военни каски, като някои от тях са носени през Втората световна война. Монументът ще бъде официално открит на 9 май, когато е Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма.

МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 влака

  • 18 Апр 2024
  • 108
Предвид спецификата и сложността на проекта за модернизиране на железопътния подвижен състав, МТС преминава към процедура по пряко договаряне за доставката на 35 едноетажни мотрисни влака, финансирани от Националния план за възстановяване и устойчивост.