Станаха ясни лицата на Бургас 2024

Март 7, 2024 Любопитни
В Бургас се проведе модният конкурс за мъже и жени от 23 до 50 години „Лице на Бургас“ 2024. В надпреварата за короната взеха участие 10 красиви дами и 3 господа, които се представиха в 3 кръга /дефиле с рекламните облекла на конкурса, дефиле с модни облекла и дефиле с официални тоалети/.

Президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарните групи на 11 и 12 март

Март 7, 2024 България
В съответствие с чл. 99, ал. 1 от Конституцията държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

БДЗП и Електроразпределение Юг извършиха първия в България монтаж с дрон на светлоотразители за птици

Март 7, 2024 Бургас
В края на 2023 г. експерти на БДЗП (Българското дружество за защита на птиците) и Електроразпределение Юг (част от ЕVN) извършиха монтаж на светлоотразителни маркери за птици (т. нар. дивертори) по въздушен електропровод 20 kV (киловолта), който беше осъществен за първи път в България с дрон.

Износът на Китай скача благодарение на търсенето от Индия, Русия и други нововъзникващи пазари

Март 7, 2024 Светът
Китай регистрира изненадващ скок във външната търговия в началото на годината, отчасти поради силното търсене от Русия, Индия и нововъзникващите пазари в Африка и Латинска Америка.

ФОТОГРАФИИ НА ТЕМА "МАЙКИ - ДЪЩЕРИ" ЩЕ БЪДАТ ПОКАЗАНИ В ИЗЛОЖБА НА 12 МАРТ

Март 7, 2024 Бургас
*Всички майки и дъщери от публиката, дошли съвместно, ще бъдат уловени от обектива като част от събитието

В събота отбелязваме Месопустна задушница

Март 7, 2024 Бургас
В събота отбелязваме Месопустна задушница и по традиция се отдава почит към починалите близки. Това е един от дните, когато много хора се стичат в гробищния парк, за да запалят свещ и оставят цветя.

Купете билетите си за ЕФБЕТ Купа на България по баскетбол в Арена Бургас

Март 7, 2024 Бургас
Купете билетите си за ЕФБЕТ Купа на България по баскетбол в Арена Бургас. От днес официално може да закупите билети за ЕФБЕТ Купа на България по баскетбол.

В Бургас заработи първата в страната социална градина за възрастни

Март 7, 2024 Бургас
В Бургас заработи първата в страната градина за възрастни хора, наречена „Грижовник“. Записаните в нея са на възраст между 70 и 80 години.

Водата ще бъде спряна днес в кв. "Лозово" и село Тънково

Март 7, 2024 Бургас
Водата ще бъде спряна днес в бургаския квартал "Лозово" от 9.00 ч. до 16.00 ч. Това съобщават от ВиК - Бургас. Причината е извършването на строително -монтажни работи.

Нова стачна вълна обхвана германските железници и летища

Март 7, 2024 Светът
Германия е изправена днес пред нова вълна от стачни действия на влакови машинисти, служители по сигурността на летищата и наземния персонал на авиокомпанията "Луфтханза" (Lufthansa), предаде ДПА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!