Нургюл Салимова e втора при жените на турнира в Исландия

Март 21, 2024 България
Нургюл Салимова завърши на второ място при жените и на 19-о място в генералното класиране на Откритото първенство на Исландия.

Днес рожден ден празнува:

Март 21, 2024 Любопитни
Роден е на 22 март 1971 г. в София. Увлечен от рисуването и от спорта. През 1989 г. завършва 8 СОУ „Васил Левски“ София в испанска паралелка, като седи на един чин с Наско от „БТР“.

„Възраждане“ внесе законопроект за излизане на България от НАТО

Март 21, 2024 България
Законопроект за денонсиране на Северноатлантическия договор е внесен в деловодството на Народното събрание от „Възраждане“. Предложеният закон отменя Закона за ратифициране на Северноатлантическия договор, подписан на 4 април 1949 г. във Вашингтон, приет от 39-ото Народно събрание на 18 март тази година. „Продължаващото членство на България в НАТО е не само вредно за отбраната и въоръжаването ни, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България“, посочват от „Възраждане“ в мотивите към законопроекта.

Световен ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март.

Март 21, 2024 Любопитни
Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Френски войници заминават за Украйна през София

Март 21, 2024 България
Тази нощ на Летище София огромни товарни самолети стовариха тайно стотици френскоговорящи войници. Възможно е да са представители на френския чуждестранен легион или от френските войски за бързо реагиране “Еднорог” в Западна Африка и пояса Сахел.

Бионсе „не се чувства добре дошла“ в кънтри музиката

Март 21, 2024 Любопитни
Преди дългоочаквания си кънтри албум, поп звездата Бионсе намекна, че "не се е чувствала добре дошла" в жанра преди години.

Мащабна операция на ГДБОП доведе до неутрализиране на престъпна група, извършвала престъпления с културни ценности

Март 21, 2024 България
Задържани са 12 души; Иззети са над 500 предмета, сред които тракийски шлем и антични златни накити ​

Schneider Electric инвестира над 107 млн. лв. в нов завод до Пловдив

Март 21, 2024 България
България е добро място за инвестиции и правене на бизнес. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по време на първата копка на изцяло нов завод на Schneider Electric, който ще бъде построен край Пловдив в Тракия икономическа зона.

РОСИЦА ПАНДОВА: 2,5% ОТ РАКОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ СЕ ДЪЛЖАТ НА ЧОВЕШКИ ПАПИЛОМА ВИРУС. ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА

Март 21, 2024 Здраве
Доклад за България от Европейска организация за борба с рака отчете много ниско ниво на ваксинация срещу рака на маточната шийка, липса на скрининг и кадрова криза.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!