НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

Март 18, 2024 Светът
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

Март 18, 2024 България
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Предписването на антибиотици - само с електронна рецепта ат 1 април

Март 18, 2024 Здраве
Не се предвижда удължаване на срока, в който антибиотиците ще се изписват и на хартиена рецепта. Това заяви пред журналисти зам.-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов. По думите му системата за електронните рецепти е тествана и може да работи и офлайн.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

Март 18, 2024 България
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

Март 18, 2024 Светът
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Давид Гета и приятелката му станаха родители

Март 18, 2024 Любопитни
Семейството на Дейвид Гета се увеличи!

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

Март 18, 2024 Светът
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.

Поморие отново дава старт на Републиканския шампионат по мотокрос

Март 18, 2024 България
Поредното издание на Републиканския шампионат по мотокрос отново ще стартира на мотополигон „Тотьо Чакъров“ в с. Порой, община Поморие.

Възможни временни затруднения при издаване на български лични документи в звената „Български документи за самоличност“ в РУ Малко Търново, РУ Царево и РУ Приморско през периода 18.03.2024-22.03.2024 г.

Март 18, 2024 България
18 мар 2024 ОДМВР Бургас уведомява, че във връзка с цялостната подмяна на техниката в звената „Български документи за самоличност“ в РУ Малко Търново, РУ Царево и РУ Приморско може да се очакват временни затруднения при административното обслужване на граждани при издаване на български лични документи през периода 18.03.2024-22.03.2024 г.

ВОДЕЩИ СВЕТОВНИ УЧЕНИ ЩЕ ПОСЕТЯТ БУРГАС ПРЕЗ АВГУСТ, ЗА ДА ЖУРИРАТ В ПЪРВАТА МЕЖДУНАРОДНА ОЛИМПИАДА ПО ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ – IOAI

Март 18, 2024 Бургас
От 9 до 15 август в Бургас ще се проведе първото издание на Международната олимпиада по изкуствен интелект (International Olympiad in Artificial Intelligence, IOAI), а проектът, иницииран от България, вече събира учени от водещи университети, които подготвят състезанията на олимпиадата и ще представят своите последни разработки в морския град.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!