Липсват ни сол и желязо, тялото ни алармира

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества. Често се смята, че желанието за определен вид храна има психологически характер. Понякога е наистина така, но не винаги. Човешкото тяло е съвършен механизъм и когато усетите липсата на определена съставка, необходима за правилното му функциониране, то ще ви изпрати сигнал. Диетологът обяснява, че ако много ви се пие една кафе, е възможно на тялото да му липсват сол, фосфор, желязо или сяра. Сол - Въпреки че по-често срещаният проблем е излишната сол, дефицитът й може да доведе до задържане на течности в тялото. Симптомите са често главоболие, умора и раздразнителност, а дългогодишния недостиг може да доведе до увреждане на сърцето. Използвайте морска сол и ябълков оцет, ако разпознаете симптомите, уточнява БГНЕС. Фосфор - Липсата на фосфор води до анемия, намален апетит, слабост в мускулите ... За да отстраните недостатъка на фосфор, използвайте добавки със зърнени храни, пилешко, говеждо риба, яйца, бирена мая ... Желязо – Падането на косата, липсата на енергия и ускореният сърдечен ритъм може да са последица от дефицита на желязо. Хранете се с дреболии, месо, цвекло, броколи. В същото време добавете витамин С, за да помогнете на тялото ви по-лесно да абсорбира желязото. Сяра - Липсата на сяра в организма ще забележите по нарушеното образуване на колаген и кератин, тялото става слабо устойчиво на възпаления, а кожата изтънява. За да снормализира нивото на сяра в организма, консумирайте маруля, яйца, зърнени храни, авокадо, лук, малини или бадеми. zdrave.to

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 17
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 10
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 32
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 40
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.