Пациентите в Ортопедията на УМБАЛ вече се радват на отлични битови условия

Отделението по ортопедия и травматология на УМБАЛ Бургас претърпя пълна промяна и вече предлага много по-добри битови условия на своите пациенти. Извършен е основен ремонт на санитарните възли, обновени са стаите, сменени са вътрешни  дограми и врати. Болничните легла също са сменени, а пространствата между тях са отделени със завеси за уединение на болните. Поставени са и специални шини, които спомагат за изправянето и раздвижването на оперирани пациенти. Ремонтът е направен изцяло със средства и доброволен труд от дарители. Повечето от тях са благодарни пациенти, които дължат възстановяването си изцяло на лекарите на УМБАЛ Бургас. Бивши пациенти, сред които адвокати, лекари, общински съветници, предложили да организират бригада и да почистят отделението с лед ремонта и наистина го направили в един от почивните дни. Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас бележи ръст на пациентите в последната 2017г. Повече от 400 нови пациенти са предпочели да се оперират тук в сравнение с 2016 г. През зимните месеци отделението работеше  с пълна натовареност, а дежурният кабинет приемаше  по над 30 пациенти на ден. Наред с увеличената дейност, се увеличи и броят на специалистите, което позволява по-всеобхватна помощ за пациентите. Изработена е програма за обучение на специализантите  за квалификации в страната и клиники в чужбина. "Последното обучение, на което присъстваха двама от колегите, беше в  ортопедична  клиника в Италия, в която се извършват близо 100 операции на седмица", съобщи началникът на отделението д-р Стоян Христов. Други двама колеги са записани за обучение, водено от д-р Слонго - водещ ортопед в Инселшпитал, Берн", допълни д-р Христов.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 97
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 89
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 86
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 93
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.