Гуинет Полтроу с 50 необосновани и вредни здравни твърдения

Една неправителствена организация, наречена "Истината в рекламата" (Truth in Advertising - TINA) изпрати открито писмо до двама прокурори, в което критикува компанията на Гуинет Полтроу, Goop, за разпространяване на над 50 необосновани (и незаконни) здравни твърдения, съобщи IFLScience. "Разследването на TINA.org разкри, че компанията използва недоказани и поради това лъжливи за здравето и лечението на болести твърдения за много от своите търговски продукти", се посочва в писмото. Не за първи път компанията на Полтроу е посочвана, че дава странни и по никакъв начин научно точни здравни съвети. Goop обяснява на жените, че трябва да поставят 66-доларови нефритени яйца в своите дамски части, тази "срого пазена тайна" на китайските наложници, за да увеличат оргазмите си, хормоналния баланс и "женската си енергия" (каквото и да означава това). Разбира се, лекарите реагираха незабавно, като посочиха, че това е пълна глупост и предупредиха, че практиката може да доведе до бактериална вагиноза или дори синдрома на токсичен шок, животозастрашаващо усложнение, причинено от бактериални инфекции. Goop започва през 2008 г. като седмичен бюлетин, изпратен директно от кухнята Полтроу. Сега това е напълно разработена онлайн компания. Тази година тя дори се преквалифицира в компания, организираща събития, първото "Goop Wellness Summit" е с вход $ 500, но за още $ 1000 може да обядвате с Полтроу. Посетителите имат възможност да се насладят на ден на кристалната терапия, четене на аури и капане на антиоксиданти по челото, тренировка и дискусии. От носими стикери, изработени от материал на НАСА за скафандри (фалшиви), които "стимулират изцелението" (лъжа), до заземяване (ако се разхождате боси, се премахва статичното електричество и безсънието, но не искайте Полтроу да ви обясни защо "Аз не знам какво, по дяволите, говоря!" ). На сайта има доста недоказани здравни твърдения през годините. И не само са напълно недоказани, а  в някои случаи и вредни, а продуктите, които се продават на читателите, са на безбожни цени. Писмото продължава с думите: "TINA.org е каталогизирала повече от 50 случая, в които компанията твърди, категорично и безусловно, че нейните продукти - или продуктите на трети лица - могат да се лекуват, предотвратяват, облекчават на симптомите или намаляват риска от развитието на редица заболявания, вариращи от депресия, тревожност и безсъние, до безплодие, рак на матката и артрит". "По тези причини TINA.org призовава службите да започнат разследване на маркетинговите твърдения, които се правят от Goop и да се предприемат съответните действия за изпълнение", се казва в писмото. http://nauka.offnews.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Елена Йончева дава на прокуратурата оригиналния запис на "Ало, Банов съм"

  • 22 Апр 2019
  • 84
Този път Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от разследване, заяви на пресконференция в централата на БСП водачът на листата на партията за предстоящите евроизбори Елена Йончева.

Започва Страстната седмица

  • 22 Апр 2019
  • 112
Последната седмица от земния живот на Господ Иисус Христос се нарича "Велика" или "Страстна седмица", т.е. Седмица на страданията, прелюдия към вечния живот. Животът на Господа наближавал своя край.

Бургас посреща вкусовете на Южна Корея на 17 и 18 май

  • 22 Апр 2019
  • 84
17 и 18 май са дните, в които Бургас ще бъде домакин на двудневен фестивал, представящ културата на Южна Корея. Мястото на събитието е площада пред Пантеона в Морската градина.

Предложение за брак в „Парк Арена ОЗК”!

  • 21 Апр 2019
  • 158
Уникалният басейн „Парк Арена ОЗК” събра двама влюбени.

„Черноморец” се окичи със среброто в „А” баскетболна лига

  • 20 Апр 2019
  • 173
„Академик София-2” триумфира с титлата в „А” група – мъже.