« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Гуинет Полтроу с 50 необосновани и вредни здравни твърдения

Една неправителствена организация, наречена "Истината в рекламата" (Truth in Advertising - TINA) изпрати открито писмо до двама прокурори, в което критикува компанията на Гуинет Полтроу, Goop, за разпространяване на над 50 необосновани (и незаконни) здравни твърдения, съобщи IFLScience. "Разследването на TINA.org разкри, че компанията използва недоказани и поради това лъжливи за здравето и лечението на болести твърдения за много от своите търговски продукти", се посочва в писмото. Не за първи път компанията на Полтроу е посочвана, че дава странни и по никакъв начин научно точни здравни съвети. Goop обяснява на жените, че трябва да поставят 66-доларови нефритени яйца в своите дамски части, тази "срого пазена тайна" на китайските наложници, за да увеличат оргазмите си, хормоналния баланс и "женската си енергия" (каквото и да означава това). Разбира се, лекарите реагираха незабавно, като посочиха, че това е пълна глупост и предупредиха, че практиката може да доведе до бактериална вагиноза или дори синдрома на токсичен шок, животозастрашаващо усложнение, причинено от бактериални инфекции. Goop започва през 2008 г. като седмичен бюлетин, изпратен директно от кухнята Полтроу. Сега това е напълно разработена онлайн компания. Тази година тя дори се преквалифицира в компания, организираща събития, първото "Goop Wellness Summit" е с вход $ 500, но за още $ 1000 може да обядвате с Полтроу. Посетителите имат възможност да се насладят на ден на кристалната терапия, четене на аури и капане на антиоксиданти по челото, тренировка и дискусии. От носими стикери, изработени от материал на НАСА за скафандри (фалшиви), които "стимулират изцелението" (лъжа), до заземяване (ако се разхождате боси, се премахва статичното електричество и безсънието, но не искайте Полтроу да ви обясни защо "Аз не знам какво, по дяволите, говоря!" ). На сайта има доста недоказани здравни твърдения през годините. И не само са напълно недоказани, а  в някои случаи и вредни, а продуктите, които се продават на читателите, са на безбожни цени. Писмото продължава с думите: "TINA.org е каталогизирала повече от 50 случая, в които компанията твърди, категорично и безусловно, че нейните продукти - или продуктите на трети лица - могат да се лекуват, предотвратяват, облекчават на симптомите или намаляват риска от развитието на редица заболявания, вариращи от депресия, тревожност и безсъние, до безплодие, рак на матката и артрит". "По тези причини TINA.org призовава службите да започнат разследване на маркетинговите твърдения, които се правят от Goop и да се предприемат съответните действия за изпълнение", се казва в писмото. http://nauka.offnews.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С концерт честваха 122 години Тракийско дружество

  • 12 Ное 2018
  • 77
Тракийско дружество "Екзарх Антим I" отбеляза 122 години от своето основаване. С голям концерт тракийци честваха още една година от своята дълга история като работеща организация, която обединява бургаските тракийци и защитава тракийската кауза.

Златните астрофизици на България се прибраха с 5 медала от Международната олимпиада

  • 12 Ное 2018
  • 82
На летище София днес бяха посрещнати златните български ученици по астрофизика, които се прибраха от Китай с 5 медала от най-силното състезание в света за годината. И петимата ни състезатели взеха отличия.

Новият председател на Административния съд встъпи в длъжност

  • 12 Ное 2018
  • 81
Новият председател на Административен съд – Бургас Чавдар Димитров встъпи в длъжност. Това стана по време на официална церемония в присъствието на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, административни ръководители на съдилища и прокуратури, съдии и съдебни служители.

Слаб сняг и зимни температури в края на седмицата

  • 12 Ное 2018
  • 78
Есента приближава календарния си край, който е след малко повече от две седмици. В синхрон с това, хубавото есенно време, което имахме през по-голямата част от сезона, приближава своя край след няколко дни.

Запорираха имуществото на Миню Стайков

  • 12 Ное 2018
  • 74
Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна - земеделски земи, жилища, сгради, съобщиха от прокуратурата.