« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Експерт: Витамините само правят урината ви скъпа

За здрав човек няма абсолютно никакъв смисъл да пие мултивитамини и хранителни добавки. "От тях има полза, когато са установени конкретни дефицити и дисбаланс в организма, но всички останали хора, които ги приемат "за здраве", дават пари напразно и ефектът може да се види само в урината им", казва Майкъл Ганън, председател на Австралийската асоциация на медиците, цитиран в "Гардиън" и "Дневник". Според официалните данни за Австралия седем от десет души пият витамини и добавки, но медицинската асоциация подема кампания да ги отучи, защото е безсмислено. Позовават се на проучвания по въпроса, никое от които не успява да даде ясно доказателство, че приемът на витамини поддържа здравето. "Единственото, от което се нуждаете, е добър хранителен режим, а витамините, които пиете, излизат бързо и отиват директно в канала", казва Ганън. Точно на това уточнение обаче разчитат австралийските фармацевти и производители на хранителни добавки. Те рекламират продуктите си за случаите, когато човек не поддържа здравословен режим на хранене, и твърдят, че повечето хора са в тази категория. Фармацевтичната асоциация цитира проучване, според което повече от половината австралийци не приемат достатъчно плодове и зеленчуци, за да си набавят витамините, които те предлагат. http://life.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 99
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 112
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 101
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 120
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 108
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.