Безплатните консултации за лечението с барокамера продължават до Коледа

Поради големия интерес към лечението на различни заболявания с барокамера, лекарите от УМБАЛ Бургас продължават с безплатните консултаци. Те ще се провеждат всеки (вторник и четвъртък) от 14 до 16 ч., до Коледните празници. Консултациите се провеждат в кабинета, който се намира в бившия Медицински център „Литос“ (на гърба на Новия корпус на УМБАЛ Бургас). Извършват ги д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова – двама от малкото в страната сертифицирани специалисти за работа с барокамера. Първите консултации за хората, които искат да разберат повече за лечението, бяха в края на ноември. Списъкът на желащите бе толкова дълъг, че не всички успяха да се срещнат с лекарите. Затова безплатните консултации ще продължат като жест към интересуващите се, още повече, че процедурите не се покриват от Здравната каса. В основата на лечението лежи значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. Пациентът ляга в барокамерата и в тялото му започва да се всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки. Това нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси, засилва кръвообращението, както и действието на определени медикаменти, които пациентът приема. Барокамерата влияе добре при заздравяване на тежки рани и изгаряния. Тя се препоръчва на диабетици за лечение на т.нар. диабетно стъпало. Терапията с кислород под налягане е безценна при анемии, отравяния, остеомиелит, множествена склероза, състояния след инсулт и инфаркт, декомпресионна болест, неврит на слуховия нерв, мигрена, газова гангрена, както и за цялостно укрепване и тонизиране на организма, особено преди зимния сезон. Много дами използват барокамерата и като мощен метод за разкрасяване, тъй като нито една процедура в козметичен салон не може да замени подмладяващия ефект върху кожата на лицето и тялото след курс хипербарна терапия. За лечение с барокамера има и противопоказания, затова е важно терапията да се консултира с лекар и да се провежда под лекарско наблюдение. За информация относно лечението с барокамера – тел. 0878 501121 – д-р Георги Матев и 0879 357 722 – д-р Даниела Люцканова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 57
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 46
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 69
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 254
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 230
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.