« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тръмп и Путин: Подобряваме отношенията си в интерес на света

Президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин успяха да обсъдят Иран, Сирия, Венецуела и Украйна в среща, която продължи около час и половина (по-точно час и 20 минути - по-дълго от планираното). Двамата държавни ръководители заявиха, че подобряват отношенията в интерес както на страните си, така и на света, съобщи Белият дом. Срещата се проведе в рамките на започналата по-рано днес среща на върха на Г-20 в японския град Осака. "Двамата лидери се съгласиха, че подобряването на отношенията между САЩ и Русия отговаря на взаимните интереси и интересите на целия свят", се подчертава в съобщението на Белия дом, цитирано от ТАСС. "Президентите се съгласиха, че двете страни ще продължат дискусиите за моделите на контрол над въоръженията на XXI век, които, както по-рано заяви президентът Тръмп, трябва да включват Китай", се казва още в съобщението. На срещата от американска страна присъстваха дъщерята и зетят на американския президент - Иванка Тръмп и неговият старши съветник Джаред Кушнер. Също така държавният секретар Майк Помпейо, финансовият министър Стивън Мнучин, новият прессекретар на Белия дом, Стефани Гришам, която преди това ръководеше пресслужбата на Първата дама на САЩ. Самата Мелания Тръмп не присъства. От руска страна край Путин бяха външният министър Сергей Лавров, първият вицепремиер и финансов министър Антон Силуанов, президентският съветник Юрий Ушаков, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. Какво споделиха двамата преди срещата Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че очаква отлични резултати от срещата с руския си колега Владимир Путин, съобщи ТАСС. "Смятам, че резултатите от тази среща ще бъдат отлични", каза Тръмп преди началото на разговора му с Путин. Той отбеляза, че двамата ще имат много интересна дискусия, която ще включва въпроси като търговията, разоръжаването, протекционизма. Путин заяви, че срещата му с Тръмп дава добра възможност за продължаване на диалога след последната им среща в Хелзинки през юли 2018 година. "Не мога да не се съглася с господин президента (на САЩ), че има за какво да си поговорим", посочи Путин пред журналисти. "Не се месете в изборите ни" "Не се намесвайте в изборите, моля!, обърна се Тръмп към Путин с шеговито изражение, след като беше запитан от журналист дали ще повдигне въпроса за руска намеса в следващите президентски избори в САЩ, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, на които се позова БТА. Путин продължи да се усмихва, докато слушаше превода на молбата на Тръмп, която американският президент повтори, сочейки с пръст към руския си колега. Източник: Дир. бг http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 288
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 356
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 263
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 341
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 296
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.