В открита линия Путин обеща на руснаците по-добър жизнен стандарт

За първия час на предаването Пряка линия, в което руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани, той успя да даде отговор на 12 въпроса, предаде ТАСС. Те бяха основно свързани с вътрешни проблеми, като национални проекти, заплати, недостиг на медицински работници в регионите, събирането на отпадъците, екологията и ипотеките за многодетните семейства. Прекалено ниски заплати, увеличаване на цените и на стойността на комуналните услуги, разнородни различия между регионите - тези теми, засегнати в първите въпроси, адресирани до президента, отразяваха трудностите, които изпитва населението. Путин се изправи пред оплаквания от ниските заплати и пенсии. Той отговори, обявявайки планове за увеличаване на заплатите в държавния сектор. Това е 17-ата Пряка линия, организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години. Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа. Тази година Пряката линия е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС. Путин призна, че има временни трудности, свързани с тези мерки, но увери, че те започват да дават своите плодове и да са от полза за икономическата ситуация. Той веднага обеща "увеличаване на нивото на живот и на нивото на доходите" на населението, което намалява постоянно от няколко години. Путин увери, че иска да реши наложителните проблеми като състоянието на системата на здравеопазването или проблема с отпадъците, отбеляза АФП. Реалните доходи на гражданите са се понижавали в продължение на няколко години, като най-големият спад е бил през 2016 година. Сега обаче доходите постепенно се повишават, каза Путин, цитиран от ТАСС. Темпът на растеж на реалната работна заплата към май 2019 г. е достигнал 2,8 на сто, уточни той. По думите на президента от началото на годината повишението на заплатите е достигнало до 44 милиона души. Увеличаването на производителността на труда и развитието на икономиката са главни условия за повишаване на жизнения стандарт, каза Путин. Над 1,5 милиона въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, допълва ТАСС. Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са зададени чрез съобщения, чрез мобилно приложение, чрез специалната форма в сайта на програмата и чрез социалните мрежи. Хакерска атака смути Пряката линия На живо бе съобщено, че мощна хакерска атака е засегнала кол-центъра на Пряката линия с Владимир Путин, съобщи Газера.ру. Атаката е била извършена от чужда страна. Отбелязва се, че атаката е предизвикала проблеми с комуникацията на президента с руснаците. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 86
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 81
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 81
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 92
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.