Канада търси 1 милион имигранти

Канада се готви да приеме повече от един милион нови жители през следващите три години. Това е почти един процент от населението на страната всяка година. Планът е обявен от канадския парламент, съобщи сайтът на българите в САЩ и Канада bgvoice. Страната посрещна повече от 286 000 постоянно пребиваващи през 2017 г. и според прогнозите тази година цифрата може да достигне 350 000, през 2020 - 360 000, а през 2021 г. - 370 000. "Благодарение най-вече на новодошлите, които приветствахме през цялата си история, Канада се превърна в силна и жизнена страна, в която всички се радваме да живеем", каза Ахмед Хюсен, министър на имиграцията, бежанците и гражданството (IRCC). Самият Хюсен, който е имигрант от Сомалия, каза, че притокът ще помогне да се компенсират застаряващото население на Канада и намаляващата раждаемост, докато расте нейната работна сила. По думите на Хюсен канадската икономика се нуждае от почти милион мигранти в близко време, тъй като към 2035 г. пет милиона канадци ще излязат в пенсия. Приятелската позиция на Канада към новите жители идва в момент, когато много други западни държави, включително Съединените щати, приемат по-рестриктивни имиграционни политики. Канада е специално посветена на предоставянето на закрила на бежанците. Агенцията на ООН за бежанците съобщи за безпрецедентни равнища на бежанците през 2017 г., като броят на насилствено разселените достигна 68,5 милиона. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 77
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 74
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 119
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.