« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отрязаха достъпа на писател до Фейсбук заради джендъри

Изтриха без предупреждение и двата профила в социалната мрежа на поета-бунтар Ангел Хаджипопгеоргиев Цензорите от Фейсбук отрязаха достъпа на писателя Ангел Хаджипопгеоргиев до социалната мрежа. Пред наш репортер авторът на „Гняв“ и „Исусови хроники” сподели, че наскоро са му изтрити и двата профила без предупреждение. Той обаче не е единственият артдисидент, цензуриран от корпорацията на Марк Зукърбърг. Десетки българи осъмнаха със спрени профили. Хората нямат достъп до акаунтите си във Фейсбук, а приятелите им виждат, че те са изтрити, но каква е причината, никой не знае. „Всичко си беше наред и дори публикувах едно стихотворение. Отидох да вечерям и като се върнах и двата профила - аут. Унищожена е и страницата ми. Някой много гадно ми диша във врата и ме докладва постоянно. Много гаден народец сме ние, българите, и мога вече спокойно да кажа, че съм щастлив, дето се махнах от България“, споделя писателят бунтар. Този някой, за когото Хаджипопгеоргиев говори, вероятно е платен трол и неговата мисия е да се ограничи свободното слово, а заради такива подлеци като анонимния докладчик, Фейсбук се превърна в най-големия цензор. Без ясни правила се отстраняват профилите на писатели, осмелили се да коментират изцепките на Бойко, Пеевски и другите карикатури от властта, да пишат истината за Истанбулската конвенция за третия пол. Социалната мрежа е превзета от подли тролове, които се сприятеляват виртуално с бунтарите и публикуват ли нещо срещу джендърите, моментално го докладват. Затова се пазете и внимавайте с кого се сприятелявате в Мрежата! „Длъжен съм да Ви уведомя, че лицето Ангел Хаджипопгеоргиев бе съвсем „заслужено“ изтрито от Фейсбук тотално и невъзвратимо. Двата профила, плюс страницата „Хаджипопгеоргиев – Ачо като оптимист-епикуреец“, бяха унищожени в едно и също време, без предупреждение и възможност за реакция. Две групи останаха без администратор и сега повече никой не може да членува в тях. Фейсбук показа нагледно, че идеята на Оруел в книгата“1984-та“ работи не само в условията на тоталитарен комунизъм, а и при развита „демокрация“, коментира писателят. „Никой няма право да нарича нещата с истинските им имена и да накърнява чувствителната психика на „крехките черупчици“, нито да оповестява в медиите и в социалните мрежи негативното си отношение към лумпените-паразити и политическата мафия“, сподели във Фейсбук писателят, който се обяви срещу плановете „Дълес“и „Ран-Ът“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 144
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 156
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 134
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 161
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 139
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.