« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Министър Горанов и кметът Николов откриха дигитален кабинет и спортен салон в Търговската гимназия

"Инвестицията, която вие правите през годините, докато се обучавате в Търговската гимназия, създава дълготраен материален актив, който ще можете да използвате цял живот и той няма да губи своята стойност". Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов при откриването на новия дигитален кабинет "Счетоводна къща" и спортен салон на Професионалната търговска гимназия в Бургас днес. Мащабната реконструкция на образователната и спортна инфраструктура на елитната бургаска гимназия бе реализирана по проекта на Община Бургас "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура в шест професионални гимназии в гр. Бургас", който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. "След като директорът на гимназията Павел Чепов подготви един наистина много амбициозен и качествен проект, ние го подкрепихме, защото бургаската Търговска гимназия всяка година ни дава поводи за гордост с успехите на своите възпитаници, както в сферата на образованието, така и на спорта", разясни кметът Димитър Николов. Според него новоизграденият физкултурен салон може да се използва, освен за нуждите на училището, и за домакинства на различни спортни състезания на регионално и национално ниво. Министър Горанов не скри одобрението си към новия дигитален кабинет "Счетоводна къща", оборудван с модерна мултимедийна и компютърна техника за провеждане на практически интерактивни занимания. Фирма, специализирана в разработването и предлагането на иновативни счетоводни програмни продукти, е предоставила лицензиран счетоводен софтуер, чрез който учениците вече се обучават. Счетоводният софтуер е инсталиран в оборудвана зала "Счетоводна къща". Днес пред министър Горанов ученици от гимназията направиха показно как се работи с Модули "Склад Про", "ТРЗ и Личен състав Про" и модул "Делта Про". Финансовият министър не пропусна да ги препита и да им разясни какви са стъпките, за да станеш успешен финансист. "Стопанските науки, особено тези в стопанската отчетност, са в основата на всяко успешно бизнес начинание. И тези от вас, които още от ранна възраст придобиват уменията да търсят причина и следствие, актив и пасив, приход и разход, баланс в живота си между спорта и интелектуалното развитие, те ще бъдат успешни не само като граждани, но и като служители, стопански ръководители. Нека обучението ви в Търговската гимназия да е първи етап от успешната Ви кариера на мениджъри, финансови управленци. Бъдете здрави, успешни и винаги да Ви излиза сметката", каза в заключение министър Горанов. Новите придобивки на гимназията освети отец Стелиян. На откриването присъстваха зам.-кметовете Йорданка Ананиева и Красимир Стойчев, директорът на РУО Виолета Илиева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 168
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 205
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 218
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 222
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 197
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение