Доналд Тръмп: Не сте ме разбрали за Русия

В опит да се защити от вълната от критики заради публичните си изяви по време на срещата с Владимир Путин президентът на САЩ Доналд Тръмп каза днес, че се е изразил погрешно на съвместна пресконференция в Хелзинки, предадоха Ройтерс и АП. Вчера той каза, че не вижда защо Русия би се намесвала в изборите в САЩ през 2016 г. Днес обаче пред репортери в Белия дом, той заяви, че е имал предвид обратното - че не вижда защо да не е била тя. Казах думите "би била" ('would) вместо "не би била" ('wouldn't), каза Тръмп пред репортери в Белия дом повече от 24 часа след проявата му редом с Путин. "Изречението трябваше да е: "Не виждам причина, поради която не би била Русия", допълни той. На общата пресконференция с руския президент, републиканецът Тръмп бе запитан вчера дали вярва на заключението на разузнавателните агенция на САЩ, че Русия се е намесила в изборите, за да му помогне да победи кандидатката на демократите Хилари Клинтън. Тръмп отговори, че не е убеден, че това е била Москва. "Не виждам никаква причина това да е така" (I don't see any reason why it would be). След това той добави: "Президентът Путин беше извънредно категоричен и силен в отричането си днес", припомня думите на Тръмп Ройтерс. Пред репортерите в Белия дом днес президентът заяви, че напълно вярва и подкрепя разузнавателните служби на САЩ и приема техните заключения за руската намеса. После той отбеляза, че руските действия не са повлияли на резултатите от вота и се зарече, че неговата администрация ще работи усилено, за да осигури защитата на частичните избори за Конгрес през ноември т.г. Тръмп: Срещата ми с Путин беше по-добра от срещата с НАТО Тръмп определи срещата с Путин като действително важна и сериозна, допълва ТАСС. Той каза, че диалогът с Русия остава много важен. Президентът каза, че отношенията с Русия са започнали да се подобряват след съмита в Хелзинки. Той каза, че неговата администрация ще действа агресивно, за да отблъсне всякакви усилия на други страни за намеса в изборите през 2018 г., в това число и от Русия, предадоха Ройтерс и ТАСС. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 13
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 372
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 344
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 352
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 327
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.