Путин закъсня за срещата си с Тръмп в Хелзинки

Руският президент Владимир Путин пристигна със закъснение за срещата си с американския президент Доналд Тръмп в Хелзинки, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА. Самолетът на Путин кацна във финландската столица към 13 ч. местно време (10 ч. по Гринуич), с половин час по-късно от планираното, което измести за по-късно началото на срещата му с Тръмп. Според руски медии руският държавен глава е бил посрещнат от началника на президентската администрация на Финландия Юка Сиукосари. Това беше поредният случай, в който Владимир Путин прояви прословутата си неточност. В миналото той е закъснявал за много срещи, включително с британската кралица Елизабет Втора и папа Франциск, отбелязва Асошиейтед прес. През 2014 г. Путин закъсня с няколко часа за среща с германската канцлерка Ангела Меркел, след като посещението му преди това в Сърбия продължи по-дълго от обичайното. Закъсненията му, които често са смятани за тактика за изваждане от равновесие на неговите събеседници, изглежда са по-скоро лична черта, отколкото добре пресметната стратегия, коментира Асошиейтед прес. Путин за първи път използва в чужбина новата руска лимузина "Аурус". Автомобилът беше докаран пред стълбата на самолета, с който пристигна руският президент в Хелзинки, посочва ТАСС. Путин за първи път използва лимузината при встъпването си в длъжност през май, но досега не я беше използвал извън Русия. Докарването й в Хелзинки може да е демонстрация на руска гордост, като противопоставяне на прочутата лимузина на американския президент, наричана Звяра, отбелязва Асошиейтед прес. Кортежът на Путин включваше още няколко автомобила "Аурус". / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 291
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 270
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 277
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 301
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 271
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.