« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Путин: 20 страни могат да произведат ”Новичок”

Руският президент Владимир Путин заяви, че около 20 страни могат да произведат веществото, с което във Великобритания са отровени Сергей Скрипал и дъщеря му. „Според международните експерти, около 20 страни по света могат да произведат подобни невропаралитични вещества“, заяви вчера Путин в Анкара по време на съвместна пресконференция с неговия турски колега Реджеп Тайип Ердоган. Същевременно руският държавен глава изрази удивление от скоростта на разгръщане на антируската кампания по „Случая Скрипал“, макар и произходът на веществото „Новичок“, с което е извършено отравянето да не е установено. "Скотланд Ярд“, както стана известно, обяви официално, че са му нужни не по-малко от два месеца, за да направи пълноценно разследване“, заяви Путин. Той подчерта, че „сътрудниците на лабораторията Портън Даун, която е на осем километра от мястото на инцидента, не са успели да идентифицират произхода на веществото и не могат да разберат страната на произход, не могат да кажат, че това вещество е произведено в Русия“. Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще заседава днес, ден след като британска лаборатория призна, че няма доказателства, че използваното при покушението срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал вещество произхожда от Русия, предаде Франс прес. Представителите на 41 държави членки на ОЗХО ще се съберат в 11 часа българско време в Хага по искане на Москва за нова размяна на дипломатически аргументи по казуса, който доведе до една от най-сериозните кризи между Русия и Запада след Студената война. Няколко дни след покушението срещу Скрипал и дъщеря му Юлия, извършено на 4 март в английския град Солсбъри, ръководителката на британското правителство Тереза Мей обвини Москва и каза, че това било "единственото възможно обяснение". Кремъл отрича да е замесен и руският президент Владимир Путин изрази вчера надежда, че срещата на ОЗХО ще сложи точка на разследването. "Тази руска инициатива е нова тактика за диверсия, предназначена да осуети работата на ОЗХО" в разследването, реагира в комюнике британското външно министерство. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 259
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 275
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 269
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 246
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение