Русия ще ”печата” спътници

Русия ще ”печата” спътници Светът Томск-ТПУ-120 Сн.: news.tpu.ru
Първият руски спътник, напечатан на 3D принтер, се нарича Томск-ТПУ-120 и ще бъде пуснат на 17 август. Руският екипаж на Международната космическа станция /МКС/ ще пусне в открития космос на 17 август първия руски спътник, напечатан на 3-D принтер, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Апаратът се намира на борда на орбиталната станция от 2016 година и очаква да бъде изведен в орбита. Днес ще бъде проверена неговата работоспособност, като ще бъдат заредени неговите акумулаторни батерии от бордовата апаратура на МКС. Спътникът ще бъде пуснат от космонавтите Фьодор Юрчихин и Сергей Рязански. "Томск-ТПУ-120" ще изкара в открития космос от 4 до 6 месеца. Той ще предава на Земята температурата на борда, на платките и на батериите, параметрите на електронните компонентни. По тези данни учените ще могат да проследят какво е състоянието на материалите. Така екипите ще преценят дали компонентите ще могат да бъдат използвани при по-нататъшното конструиране на космически апарати. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 261
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 229
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 223
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 241
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 231
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.