Асгардия - първата космическа нация

Стотици хиляди хора кандидатстват за гражданство в първата космическа нация Асгардия. Основателите на първата "космическа нация" Асгардия са получили толкова много молби за гражданство, че са били принудени да направят изискванията по-строги, съобщи Прес асосиейшън, цитирана от БТА. Учредяването на Асгардия беше обявено в Париж миналия октомври. Идеята е на руския милиардер и компютърен специалист Игор Ашурбейли. Само за 20 дена постъпили повече от половин милион кандидатури. Затова правилата били променени така, че да бъдат изключени децата, които нямат разрешение от родителите, както и двойните молби, хората, които не предоставят исканата информация, а и интернет роботите. Желаещите да се присъединят към плана за създаване на нова космическа нация със собствена конституция и закони сега са около 200 000 от почти 200 държави. През септември Асгардия ще изпрати в орбита своя "първи камък" - микро-спътник, който ще носи личните данни на до 1,5 милиона асгардианци. Това ще е началото на програмата за създаване на независима космическа държава с амбициите да бъде призната от ООН. Един от първите проекти на Асгардия ще е да бъде създадена мрежа от спътници, които да предпазват Земята от космически опасности - астероиди, слънчеви изригвания, космически боклук. Асгардия е наречена на небесния град от скандинавската митология. Създателите на новата нация, панират да въведат собствен календар с 13 месеца, както и своя валута. Появата на Асгардия ще зададе някои доста интересни правни въпроси, относно собствеността в космическото пространство и законите, които важат там. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 14
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 20
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 39
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 71
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 80
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.