"Уикилийкс" с нови разкрития за програма на ЦРУ за кибершпионаж

От "Уикилийкс" заявиха, че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ разполага с технология, която позволява на специалните служби от разстояние да получават достъп до компютрите и съхраняващата се в тях информация, предаде ТАСС. "Уикилийкс" каза, че с помощта на технологията, наречена "Атина", ЦРУ може от разстояние да променя настройките на операционните системи, да вкарва вируси, а после да източва файлове от заразените устройства. Технологията работи на компютри с операционна система "Уиндоус". Програмата е разработена от ЦРУ заедно с американската компания "Сийдж текнолъджис", която се занимава с киберсигурност. През март "Уикилийкс" започна да публикува данни за различни методи за кибершпионаж, използвани от ЦРУ. Стана ясно, че разузнавателната служба е разработила програми, позволяващи следене с мобилни телефони, и технологии, с които може да се прониква в смартфони по целия свят. Източник: novini.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 0
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 30
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 104
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 102
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 82
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.