Атентаторът в Санкт Петербург е киргизстанец

14 са вече жертвите след взрива в метрото на Санкт Петербург. Двама са в тежко състояние, съобщи за БНТ и.д. генерален секретар в Санкт Петербург Светлозар Панов. Органите на реда в града съобщиха, че терористът е родом от Средна Азия и е бил свързан със сирийските бунтовници, предаде ТАСС. "Установено е, че заподозреният в извършването на терористичния акт, е роден в нашата страна", заяви междувременно Рахат Сулайманов, от Държавния съвет за национална сигурност на Киргизстан. По думите му преди известно време заподозреният е получил руско гражданство. "Ако се съди на характера на нараняванията, е действал терорист-самоубиец. Взривното устройство е било прикрепено към тялото му, или се е намирало в раница, или го е държал в ръцете си, на нивото на корема. За това говори и фактът, че всички, които са били наблизо, имат характерни наранявания в областта на корема", е заявил източникът.  Самоличността на атентатора е установена. "Той действително е родом от Средна Азия и е имал връзка със сирийските бунтовници", съобщава източникът. Според първоначалните данни от разследването, атентаторът е стоял недалеч отвратата, близо до средата на вагона. "В средата на вагона е намерена ръката му с жици, които са изпратени за изследване", е заявл още източникът пред ТАСС. Взривеното в метрото устройство е аналогично с това, което бе обезвредено на станция "Площадь восстания". Силата на взривното устройство е 200-300 гр. тротилов еквивалент. Президентът на САЩ Доналд Тръмп се е обадил по телефона на руския си колега Владимир Путин, за да изрази съболезнования за терористичния акт в Санкт Петербург, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Двамата лидери са се обединили около мнението, че трябва да се борят заедно с тероризма. Тръмп е предложил помощ в разследването на атентата и изправянето на виновните пред правосъдието.   http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 58
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 67
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 51
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 55
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 66
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.