Съдия спря указ на Тръмп

Съдия забрани връщането на хора от страни, попадащи в обхвата на имиграционните ограничения на Доналд Тръмп, предадоха световните агенции. Тръмп ограничи с указ влизането в страната на граждани на седем мюсюлмански страни. Засегнати са гражданите на Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен. Съдията от Бруклин Ан Донъли издаде това разпореждане, след като бе сезирана от адвокати на Американския съюз за граждански права. Решението на съдийката забранява на граничните полицаи да връщат всеки, който идва в САЩ с валидна виза от засегнатите от ограниченията на Тръмп. Американската академия за филмово изкуство каза, че един от номинираните за наградите Оскар - иранския режисьор Ашгар Фархади, може да попадне под обхвата на имиграционните ограничения в САЩ. Указът на Тръмп предизвика протест на международното летище "Кенеди" в Ню Йорк. Сред протестиращите беше актрисата Синтия Никсън от "Сексът и градът". От своя страна Иран отговори на указа на Тръмп. „Иран уважава американския народ и прави разлика между него и враждебните политики на правителството на САЩ. Иран ще наложи принципа на реципрочността, докато обидните ограничения на САЩ срещу иранските граждани не бъдат повдигнати", пише в официално заявление на иранското външно министерство. „Ограниченията за пътуване на мюсюлманите в САЩ е открито предизвикателство срещу мюсюлманския свят и иранската нация и ще бъде запомнено като подарък към екстремистите", пише още там. Така в работната седмица със свой указ Иран ще забрани достъпа на американски граждани до страната, пише The Hill.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 262
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 241
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 250
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 295
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 265
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.