Стивън Хокинг: Няма да оцелеем още 1000 години на Земята

Британският учен Стивън Хокинг смята, че човечеството няма да оцелее още 1000 години на "тази крехка планета". Известният физик смята за голяма вероятността човечеството да бъде унищожено от внезапна ядрена война, генетично модифицирана болест или дори от изкуствен интелект. Според Хокинг, ако колонизираме други светове, ще се увеличи вероятността човечеството да оцелее. "Трябва да проявим по-сериозен интерес към пътуването в космоса. Това е единственият начин да продължим да съществуваме като вид", споделя Хокинг в дискусия със студенти в Оксфорд, цитиран от The Daily Mail. Британският учен призовава, за по-голямо финансиране и развитие на технологиите, които ще ни позволят да колонизираме не само Слънчевата система, но и други звезди. НАСА вече има план да кацне и основе независима колония на Марс до 2030 година. Милиардерът Илън Мъск също има големи планове за Червената планета, като те включват създаването на независим от Земята град, в който да живеят 1 милион души. Ще може ли човек да оцелее на Марс > > "За последните 50 години ние разбрахме доста съществени неща за Вселената, а аз съм много радостен, че дадох своя принос. Запомнете, ако искаме да продължим да се развиваме, трябва да гледаме звездите, а не краката си", завършва Хокинг. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 341
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 314
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 323
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 318
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 283
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.