Две европейски титли за каратеките на „Киокушин Спирит”

Отборът на България, ръководен от Шихан Емил Костов, спечели общо шест медала от 32-рото Европейско първенство по карате киокушин за мъже и жени на категории и Европейско първенство за юноши, девойки и ветерани. Надпреварата се проведе в „Двореца на Културата и Спорта“ във Варна. Участие взеха 613 състезатели от 23 държави. Възпитаниците на бургаския клуб „Киокушин Спирит”, с треньор двукратната световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова, станаха носители на два медала. Евгени Прудников спечели европейската вецешампионска титла при ветерани (мъже 35-39 г.), а Валентин Желев се окичи с бронза на кумите при юноши младша. Призови места за българския отбор донесоха: Кирил Боев – 3-то място - мъже до 90 кг; Дилян Иванов – 3-то място мъже до 80 кг; Мирослав Попов – европейски вицешампион – кумите младша възраст; Иван Ганичев – 3-то място - младежи. Европейското първенство се организира по инициатива на Международната карате организация киокушинкайкан (IKO), представлявана на първенството от Директора на международния отдел – Шихан Кацухито Горай и със съдействието на Българска киокушин асоциация – ИКО България и Спортен клуб „Ичи Геки – Варна“, с председател световният шампион Шихан Емил Костов. По време на официалната церемония, от името на Директора на ИКО (IKO) – Канчо Шокей Мацуи, Шихан Кацухито Горай връчи 5-ти Дан, с титлата „Шихан“ на основоположника на Карате Киокушин в България – Сенсей Константин Божилов. Първенството беше закрито с тренировъчен семинар, воден от Шихан Горай.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Президентът наложи вето на промените в Закона за Черноморското крайбрежие

  • 24 Юни 2019
  • 57
Президентът Румен Радев наложи вето върху два параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

ВАП откри нарушения при облагането с данъци на имоти в курортите

  • 24 Юни 2019
  • 46
При поредна проверка по реда на надзора за законност на Върховната административна прокуратура (ВАП) са открити сериозни нарушения при определяне на размера на местните данъци в наредби, приети от общинските съвети, съобщават от институцията.

Фирми без регистрация по ДДС сменят касовите си апарати до 30 юни

  • 24 Юни 2019
  • 91
Остават 6 дни, в които фирмите, нерегистрирани по ДДС и които не ползват софтуер за управление на продажбите, трябва да сменят касовите си апарати, съобразно изискванията на Наредба Н-18, напомнят от Национална агенция за приходите.

Над 2.1 млн. пенсионери с увеличение на пенсиите с 5.7% от 1 юли

  • 24 Юни 2019
  • 94
Над 2 130 000 пенсионери ще получат увеличение с 5,7% на пенсиите си от 1 юли 2019 година, съобщиха от НОИ. Увеличение със същия процент от 1 юли ще има и при пенсиите, приравнени на минималния размер за съответния вид пенсия, включително и за отпуснатите през 2019 година.

Тракийци от цялата страна се събраха на Минералните бани

  • 24 Юни 2019
  • 85
За поредна година Тракийският събор „Памет за Тракия” събра тракийци от цялата страна и огласи поляните на парк „Минерални бани” в кв. Ветрен с народна музика на прекрасни изпълнители. На събора присъстваха над 3000 души, сред които групи от големите тракийски дружества в страната.