« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Китай откриват уникален хотел, построен в изоставена кариера

В Китай откриват уникален хотел, построен в изоставена кариера Любопитни Преди и сега
Недалеч от Шанхай, в изоставена кариера вече 10 години се строи невероятен хотел. Двата най-дълбоки етажа на този център за почивка, който струва 225 млн. фунта, се намират под водата. Проектът предвижда така също строителство на стъклен мост с водопад и няколко спортни центрове. Амбициозният проект е пред завършване: след 10-годишно строителство на 15 ноември ще бъде открит новият 5-звезден хотел. 18-етажната сграда се намира в подножието на планината Тяншан в района на Сунцзян и е построена в кариера, с дълбочина 88 метра. Тази огромна, с размера на пет футболни игрища кариера се намира на 35 километра от югозападните покрайнини на Шанхай. Представител на администрацията на хотел InterContinental Shanghai Wonderland съобщи наскоро пред медиите, че туристите ще могат да си запазват стаи още от датата на откриването. Цената на стая в уникалния хотел започва от 432 евро за нощ. В оригиналната сграда водопад ще се спуска от най-високата точка на кариерата, точно към центъра на сградата. На повърхността на земята се намират два етажа от хотела, основната част на сградата е в пространството вътре в кариерата, а два етажа се намират под водата. Хотелът идеално се вписва в природния ландшафт. Двата най-дълбоки етажа на хотела са потопени в изкуствен водоем. Той е гордост за компанията Shanghai Shimao Group. В подводната част на хотела се намират няколко луксозни стаи, ресторант и аквариум с дълбочина 10 метра. Гостите в президентския апартамент ще могат да наблюдават рибите през стъкло, широко 15 метра. Всички коридори и стаи на подводните етажи ще бъдат с естествена светлина, и от тях ще открива гледка към скалите със зелената им растителност и водопади. На територията на хотела има необходимата инфраструктура за почивка и делови срещи, в това число и зала за конференции за 1000 човека. Кариерата, която е послужила за основа на хотела, е разкопана през 50-те години. През 2000-та година тя е изоставена. Идеята за строителството на хотела е на бизнесмена от Shanghai Shimao Group Xu Rongmao. През 2006 година той открива изоставения обект по време на разходка с вертолет. Така се родила идеята да направи необичайния хотелски комплекс. В проекта на хотела са реализирани няколко новаторски решения. Вече го нарекоха един от най-екологично чистите хотели на Китай. Най-новите технологии позволяват използването на слънчева и геотермална енергия. https://impressio.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 207
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 238
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 190
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 235
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 205
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.