« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Мръсният въздух съкращава живота

В резултат на замърсяването на въздуха, животът на човек се съкращава средно с една година. До това заключение са стигнали учени, които са разгледали последиците от екологичния проблем както в регионален, така и в глобален мащаб. Огромна част от населението живее в големи градове, намиращи се в равнини и котловини, следователно са чести пленници на смог и инверсии. Екип от изследователи от Университета в Тексас, САЩ, анализирал качеството на въздуха в 185 страни по отношение на нивата на фини частици от в него. Тези частици са много опасни за хората: те могат да проникнат в белите дробове, причинявайки сериозни заболявания на дихателната система, сърдечно-съдовата система и рак. Изследването също така оценява въздействието на замърсяването на въздуха върху продължителността на живота на населението в избрани региони и в целия свят. Както учените са установили, средно по тази причина човек губи една година от живота си. Заради намиращи се във въздуха твърди микрочастици, в САЩ всяка година умират около 90 000 души, а в Индия - 1,1 милиона. Смята се, че ако качеството на въздуха се подобри в най-проблемните райони, вероятността 60-годишните да оцелеят до 85 години ще се увеличи с 15-20%. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Премиерът Главчев: Призовавам президентът Радев да изпълни задълженията си по Конституция

  • 18 Апр 2024
  • 7
Изпълнил съм задълженията си по Конституция, дал съм своите предложения за издаване на указ.

Президентите Румен Радев и Серджо Матарела откроиха потенциала на България и Италия за разширяване на икономическите връзки

  • 18 Апр 2024
  • 10
Отношенията между България и Италия са пример за партньорство, сътрудничество и взаимно доверие, изградени на здравата основа на традиционно приятелство между нашите народи и активен културен и идеен обмен.

СОФИЙСКА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ОБВИНИ И ЗАДЪРЖА МЪЖ, ОСКВЕРНИЛ ГРОБА НА ПАТРИАРХ НЕОФИТ

  • 18 Апр 2024
  • 12
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 37-годишен мъж, осквернил гроба на патриарх Неофит.

Кристиан Вигенин: Има известно основание да се случи вот на недоверие

  • 18 Апр 2024
  • 20
Докато Борисов си отвори устата и Главчев е изпълнил поръката – няма как това да гарантира честни избори

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПГ НА ДПС: БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ВЪНШЕН МИНИСТЪР, ОЧАКВАМ ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ПОДПИШЕ УКАЗА ЗА СМЯНАТА МУ.

  • 18 Апр 2024
  • 22
Отговорността за служебното правителство, съгласно Конституцията носи парламента и ние можем да оказваме пълен контрол върху това служебно правителство.