Защо изграждането на Кримския мост толкова разгневи американците?

Коментатор на телевизионния канал RT Александър Гурнов коментира неотдавнашното заявление на официалния представител на американския Държавен департамент Хизер Науърт. По нейни думи във Вашингтон осъждат строежа на Кримския мост, тъй като той "възпрепятства съдоходството, ограничавайки размерите на корабите, които могат да преминат през Керченския проток". По мнението на експерта в САЩ се тревожат заради строежа на Кримския мост, защото под арката му не могат да преминават американски самолетоносачи. "Американски самолетоносач не може да премине. Това е видно. Военните специалисти, разбира се, разбират по-добре от мен, но е очевидно, че това е единственият вид кораб, за който трябва да се тревожи Хизер, и аз мисля, че това и я вълнува", предположи Гурнов в ефира на предаване "Процесс" по ТВ "Звезда". Дължината на Кримския мост е 19 км – той е най-дългият в Русия и един от най-големите в Европа. За движението на морски съдове под конструкцията са обособени специални арки. Ширината им съставлява 227 м, а височината – 35 метра. Кримският мост беше построен за рекордните 27 месеца. Тържественото откриване на автомобилния му участък се състоя на 15 май, в което участие взе и самият президент на Русия Владимир Путин, а ЖП линията очакваме да заработи в края на 2019 година.   Внимание! Всяко пълно или частично копиране на материали на Russia Beyond без писмено разрешение и директен линк към оригиналната публикация на Russia Beyond, включително от други електронни ресурси, ще се смята за грубо нарушение на Закона за защита на интелектуалната собственост на Руската федерация. Russia Beyond и медийният холдинг RT си запазват правото да реагират на подобни нарушения в различни държави, включително по съдебен ред. https://bg.rbth.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 2
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 20
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 283
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 248
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 242
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.