« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

25 мъдрости от дзен будизма, които ще успокоят душата ви

Дзен будизмът не търси смисъла на живота. Вместо това той ни помага да преодолеем трудностите по пътя си. Учи ни на търпеливост, кара ни да живеем в настоящето и да се концентрираме върху случващото се в момента, пише BrightSide. В следващите редове ще откриете 25 дзен будистки мъдрости, които със сигурност ще успокоят душата ви и ще ви позволят да погледнете на живота от малко по-различен ъгъл. 1. Изкушението да се откажем е най-голямо точно преди победата. 2. Смисълът на живота е да умреш млад, но възможно най-късно. 3. Не говорете, освен ако нямате да предложите нещо по-добро от тишината. 4. Пътуване от хиляда мили започва с първата крачка. 5. Не се бой да се поколебаеш, страхувай се да не се откажеш. 6. За глупака и щастието е глупост. 7. Ако се препънеш и паднеш, това още не означава, че си на грешния път. 8. По-добре да живееш в колиба, в която кънти смях, отколкото в богат дворец, където цари отегчение. 9. Винаги гледай на нещата от светлата страна, ако няма такава – изчакай на тъмно, докато не изгрее слънце. 10. Какво и да се случва, се случва до време. 11. Тези, които посочват грешките ви, не винаги са ви врагове; и ако някой признава вашите заслуги, не е непременно ваш приятел. 12. Не се бойте, че не знаете – притеснявайте се, ако спрете да учите. 13. Учителите просто отворят вратата, а вие сами трябва да влезете. 14. Колкото и силно да духа вятърът, планината няма да се преклони пред него. 15. Живейте, запазвайки вътрешния си мир. Изисква се време цветята да разцъфнат. 16. Един приятел никога не е без недостатък; ако търсиш недостатък – ще останеш без приятелство. 17. Нещастието влиза през врата, която сами сме му отворили. 18. Никой не се връща от пътуванията си какъвто е бил преди това. 19. Тези, които са в състояние да се изчервяват, не могат да бъдат с черно сърце. 20. По-добре един ден да си истински човек, отколкото хиляда дни да бъдеш нечия сянка. 21. Вашият дом е мястото, където вашите мисли намират спокойствие. 22. Човекът, който е в състояние да премести планина, е започнал с пренасянето на малки камъни от едно място на друго. 23. Ако направите грешка – смейте се над нея. 24. Най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години. Следващият най-добър момент е днес. 25. Силните преодоляват прегради, мъдрите – покоряват целия път. източник: obekti.bg http://lifetime.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Китай осигурява стипендии за петима студенти от областта

  • 21 Сеп 2018
  • 125
Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма.

Богата програма за Европейската нощ на учените

  • 21 Сеп 2018
  • 75
Европейската нощ на учените се превърна през годините в емблематично събитие и регулярна среща, на която учените в различните страни членки на Европейския съюз представят свои постижения и предизвикателства пред широката публика в рамките на един ден.

Отбелязваме 110 години от обявяване Независимостта на Княжество България

  • 21 Сеп 2018
  • 86
По повод 110-тата годишнина от обявяване Независимостта на Княжество България, Община Бургас организира празничен ритуал на 22 септември, събота.

В Бразилия започват да глобяват за пластмасови сламки

  • 21 Сеп 2018
  • 72
Властите в Рио де Жанейро съобщиха, че ще започнат да глобяват собствениците на барове, ресторанти и плажни заведения, които предлагат на своите клиенти пластмасови сламки за коктейли.

На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

  • 21 Сеп 2018
  • 71
На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригираща декларация от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, който са декларирали пред НАП с годишната данъчна декларация.