« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

25 мъдрости от дзен будизма, които ще успокоят душата ви

Дзен будизмът не търси смисъла на живота. Вместо това той ни помага да преодолеем трудностите по пътя си. Учи ни на търпеливост, кара ни да живеем в настоящето и да се концентрираме върху случващото се в момента, пише BrightSide. В следващите редове ще откриете 25 дзен будистки мъдрости, които със сигурност ще успокоят душата ви и ще ви позволят да погледнете на живота от малко по-различен ъгъл. 1. Изкушението да се откажем е най-голямо точно преди победата. 2. Смисълът на живота е да умреш млад, но възможно най-късно. 3. Не говорете, освен ако нямате да предложите нещо по-добро от тишината. 4. Пътуване от хиляда мили започва с първата крачка. 5. Не се бой да се поколебаеш, страхувай се да не се откажеш. 6. За глупака и щастието е глупост. 7. Ако се препънеш и паднеш, това още не означава, че си на грешния път. 8. По-добре да живееш в колиба, в която кънти смях, отколкото в богат дворец, където цари отегчение. 9. Винаги гледай на нещата от светлата страна, ако няма такава – изчакай на тъмно, докато не изгрее слънце. 10. Какво и да се случва, се случва до време. 11. Тези, които посочват грешките ви, не винаги са ви врагове; и ако някой признава вашите заслуги, не е непременно ваш приятел. 12. Не се бойте, че не знаете – притеснявайте се, ако спрете да учите. 13. Учителите просто отворят вратата, а вие сами трябва да влезете. 14. Колкото и силно да духа вятърът, планината няма да се преклони пред него. 15. Живейте, запазвайки вътрешния си мир. Изисква се време цветята да разцъфнат. 16. Един приятел никога не е без недостатък; ако търсиш недостатък – ще останеш без приятелство. 17. Нещастието влиза през врата, която сами сме му отворили. 18. Никой не се връща от пътуванията си какъвто е бил преди това. 19. Тези, които са в състояние да се изчервяват, не могат да бъдат с черно сърце. 20. По-добре един ден да си истински човек, отколкото хиляда дни да бъдеш нечия сянка. 21. Вашият дом е мястото, където вашите мисли намират спокойствие. 22. Човекът, който е в състояние да премести планина, е започнал с пренасянето на малки камъни от едно място на друго. 23. Ако направите грешка – смейте се над нея. 24. Най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години. Следващият най-добър момент е днес. 25. Силните преодоляват прегради, мъдрите – покоряват целия път. източник: obekti.bg http://lifetime.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Телевизиите ще искат пари, ако заведения излъчват програмата им

  • 22 Ное 2018
  • 32
Заведенията и други публични пространства, в които има телевизори, ще трябва да искат разрешение от телевизиите да излъчват програмата им и да плащат такса за това.

„Газпром“ направи избора си за европейския „Турски поток“ – през България

  • 22 Ное 2018
  • 27
"Газпром" взе решение за газопровода "Турски поток", който ще премине през България, Сърбия, Унгария и Словакия и вече е включен в процеса на уреждане на газовите маршрути в тези страни.

Георги Георгиев: Струва си да се пише за всичко, от което човек може да извлече поука или надежда

  • 22 Ное 2018
  • 139
Ако твоите писания помогнат поне на един човек да промени сюрреалистичния пейзаж около него и в него, значи си успял

КАКВО ПРАВИ ЕВРОПА ЗА МЕН

  • 21 Ное 2018
  • 66
Какво е въздействието на Европа върху нашето ежедневие? Как присъства Европа в нашите градове и региони?

Новият вицепремиер е Марияна Николова

  • 21 Ное 2018
  • 70
Новият вицепремиер е Марияна Николова. Тя бе избрана на мястото на подалия оставка Валери Симеонов. Това стана при повторно гласуване в пленарна зала. Гласуваха 178 депутати, 116 "за" и "62" против, няма въздържали се.