« юни 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

25 мъдрости от дзен будизма, които ще успокоят душата ви

Дзен будизмът не търси смисъла на живота. Вместо това той ни помага да преодолеем трудностите по пътя си. Учи ни на търпеливост, кара ни да живеем в настоящето и да се концентрираме върху случващото се в момента, пише BrightSide. В следващите редове ще откриете 25 дзен будистки мъдрости, които със сигурност ще успокоят душата ви и ще ви позволят да погледнете на живота от малко по-различен ъгъл. 1. Изкушението да се откажем е най-голямо точно преди победата. 2. Смисълът на живота е да умреш млад, но възможно най-късно. 3. Не говорете, освен ако нямате да предложите нещо по-добро от тишината. 4. Пътуване от хиляда мили започва с първата крачка. 5. Не се бой да се поколебаеш, страхувай се да не се откажеш. 6. За глупака и щастието е глупост. 7. Ако се препънеш и паднеш, това още не означава, че си на грешния път. 8. По-добре да живееш в колиба, в която кънти смях, отколкото в богат дворец, където цари отегчение. 9. Винаги гледай на нещата от светлата страна, ако няма такава – изчакай на тъмно, докато не изгрее слънце. 10. Какво и да се случва, се случва до време. 11. Тези, които посочват грешките ви, не винаги са ви врагове; и ако някой признава вашите заслуги, не е непременно ваш приятел. 12. Не се бойте, че не знаете – притеснявайте се, ако спрете да учите. 13. Учителите просто отворят вратата, а вие сами трябва да влезете. 14. Колкото и силно да духа вятърът, планината няма да се преклони пред него. 15. Живейте, запазвайки вътрешния си мир. Изисква се време цветята да разцъфнат. 16. Един приятел никога не е без недостатък; ако търсиш недостатък – ще останеш без приятелство. 17. Нещастието влиза през врата, която сами сме му отворили. 18. Никой не се връща от пътуванията си какъвто е бил преди това. 19. Тези, които са в състояние да се изчервяват, не могат да бъдат с черно сърце. 20. По-добре един ден да си истински човек, отколкото хиляда дни да бъдеш нечия сянка. 21. Вашият дом е мястото, където вашите мисли намират спокойствие. 22. Човекът, който е в състояние да премести планина, е започнал с пренасянето на малки камъни от едно място на друго. 23. Ако направите грешка – смейте се над нея. 24. Най-доброто време да засадиш дърво е преди 20 години. Следващият най-добър момент е днес. 25. Силните преодоляват прегради, мъдрите – покоряват целия път. източник: obekti.bg http://lifetime.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Европейският съд отне трите черни ленти на Adidas

  • 19 Юни 2019
  • 50
Германската компания за спортно облекло и оборудване Adidas няма да може да използва като защитена марка в ЕС трите черни ленти. Това реши Общият съд на ЕС, отсъждайки в полза на европейското бюро за интелектуална собственост, което отказа да патентова символа на компанията.

Кабелни оператори: Акцията на ГДБОП бе с цел да ни унищожат

  • 19 Юни 2019
  • 51
Протест на националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000" се проведе днес пред Министерски съвет.

Шефът на НЕК Петър Илиев подаде оставка

  • 19 Юни 2019
  • 43
Изпълнителният директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев депозира оставката си в деловодството на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на енергийния холдинг. В съобщението не се съобщават мотивите на подадената оставка.

Георги Георгиев: Поезията трябва да бъде истинска и да има свой почерк

  • 19 Юни 2019
  • 200
Да не допускаш безцветност във вселената си

Според прогнозата на ООН българите ще се стопят до 3,6 млн. души в края на века

  • 18 Юни 2019
  • 180
Населението на България никога няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на ООН. В най-добрия сценарий в края на века в страната ще има 5.5 млн. души.