« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Вселената на Джордж Лукас в музей

Създателят на „Междузвездни войни“ Джордж Лукас ще вдигне свой Музей на разказваческото изкуство в Лос Анджелис. Организаторите на проекта обявиха, че след „обширен анализ и обсъждане“ градът е бил избран пред Сан Франциско, предава Би Би Си. Музеят ще струва повече от 1 милиард долара и ще е финансиран от самия Лукас. В експозицията ще влизат както предмети, свързани с поредицата „Междузвездни войни“, така и с други кинокласики като „Вълшебникът от Оз“ и „Казабланка“. Първоначално Лукас планираше да построи музея си в Чикаго, но срещна съпротива от местната общност и в средата на миналата година изостави предложението си. Тогава Сан Франциско предложи място на изкуствения остров Трежър айлънд, в залива на Сан Франциско. В крайна сметка за музея е избран Лос Анджелис, тъй като близо до него се намират други емблематични институции като Музея по естествения история на Лос Анджелис, Калифорнийския афро-американски музей и Калифорнийския научен център. В района е също и Университетът на Южна Калифорния, където Джордж Лукас учи кино през 70-те години. Сред експонатите, които посетителите на бъдещата постоянна експозиция ще могат да видят, са артефакти като маската на Дарт Вейдър например. Предметите са избрани от над 40-те хиляди в колекцията на Лукас – в нея има работи на прочути творци като Норман Рокуел, Едгар Дега, Уинслоу Хоумър и Пиер-Огюст Реноар. Филмовият храм ще отвори врати на 4 май 2020 г., твърди кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети. Датата, разбира се, не е избрана случайно – това е международният ден на „Междузведни войни“. Първият филм от поредицата „Междузвездни войни“ излезе през 1977 г. През 2012-а Джордж Лукас продаде компанията си на „Дисни“ за 4 милиарда долара. В резултат вече видяхме две нови истории от прочутата далечна галактика – а навярно предстои да гледаме по една всяка година. http://www.ploshtadslaveikov.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 3
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 52
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 59
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 59
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.