Най-добрите градове в света

Първото място е за Лондон, въпреки Brexit и произтичащите от това безброй въпроси, касаещи икономиката на страната. Сингапур продължава да привлича погледите на инвеститорите, които в стремежа си да печелят повече, реализират екстравагантни проекти, което от своя страна поставя града на второ място в класацията. Авторите на класацията – консултантската компания Resonance, дават бронзовия медал на Ню Йорк. Градовете се оценяват по шест параметъра: качество на екологичната и архитектурна среда, брои на културни забележителности, музеи и места за развлечения, ниво на заетост и БВП на глава от населението, брои университети, етническо разнообразие, а също така брой и степен на позитивни онлайн отзиви, като например на сайтове от рода на TripAdvisor. Британската столица печели златния медал, не само защото разполага с атрактивни места за пазаруване, ресторанти и хора от различни националности. Тя носи титлата „бранд” №1 за цял свят. Сред предимствата на британската столица са лесният достъп до летищата и множеството университети и колежи. Лекият спад в цените на луксозните имоти по никакъв начин не се отразява на имиджа на града. ТОП 10 на най-добрите градове в света № град 1 Лондон 2 Сингапур 3 Ню Йорк 4 Париж 5 Сидни 6 Амстердам 7 Лос Анжелис 8 Токио 9 Сан Франциско 10 Торонто http://fakti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ОСТАВАТ САМО 2 ДНИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ИЗЛОЖБА „КРАЛСКО ВЪЛШЕБСТВО ОТ ПОРЦЕЛАН“

  • 28 Мар 2024
  • 22
Остават само 2 дни, в които можете да посетите колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ в Културен център „Морско казино” от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.

Областният управител на Бургас Пламен Янев предостави терен от близо 23 дка на „Автомагистрали“ ЕАД в ПЗ „Север“

  • 28 Мар 2024
  • 46
По този начин предприятието ще може да задейства процедура за изграждане на складова база, която да послужи за разполагане на специализирана техника и материали за третиране на пътната настилка, както и персонал за осигуряване на поддържането им.

ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ МЕСЕЦ 14 ОБВИНЯЕМИ СА С НАЛОЖЕНИ НАКАЗАНИЯ ПО ДЕЛА НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА – ВИДИН ЗА ОПИТ ЗА НЕЗАКОННО ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 50
През м. март 2024 г. Районна прокуратура – Видин внесе в съда 13 обвинителни акта и споразумения по дела за извършени престъпления по чл. 279 и 281 от НК – незаконно преминаване през границата на страната и противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона.

ИНТЕРЕСНО! ЕПИЧНА „БИТКА“ ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ В ИЗОСТАВЕНИЯ МОЛ „STRAND”

  • 28 Мар 2024
  • 66
Уникално по рода си събитие ще се проведе през уикенда в Бургас. Морският град отново е новатор и за първи път в България става домакин на Mil-Sim EVENT в изоставения мол “STRAND”.

Турция пита защо „антиамериканската“ ИДИЛ сега нанася удари в Турция, Русия и Иран, но не и в САЩ?

  • 28 Мар 2024
  • 62
След терористичната атака срещу концертната зала в „Крокус“ край Москва, при която загинаха 139 души, Турция има въпроси: защо терористичната групировка ИДИЛ (абревиатура от „Ислямска държава в Ирак и Леванта“) толкова последователно нанася удари в същия регион, а именно Турция, Иран, Афганистан и Русия, въпреки че се обяви за „антиамериканска“ организация, пише турският вестник „Дейли Сабах“.