Започва приемът на ръкописи по общинската програма за финансиране на бургаски книги

На 1 февруари стартира приемът на ръкописи по общинската програма за финансиране на бургаски книги. Крайният срок е обявен до 31 март. След това експертна комисия ще оцени подадените произведения. Във връзка с "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Бургас за финансиране издаването на книги на бургаски автори", Ви информираме, че: 1. Предоставянето на ръкописи ще се осъществи в периода 01.02.2019 - 31.03.2019 година /60 календарни дни/. 2. Работата на експертната комисия ще започне от 01.04.2019 година и ще завърши на 15.05.2019 година /45 календарни дни/. 3. След приключване на работата, Експертната комисия ще предостави на Постоянната комисия по култура, туризъм, вероизповедания и читалищна дейност към Общински съвет - Бургас своите предложения за финансиране. Ръкописите се подават съгласно изискванията на Правилника, чл. 4 и чл. 5, в Деловодството на Община Бургас, ул. "Александровска" 26, за г-жа Йорданка Ананиева, зам.-кмет "Образование и култура". "Правилник за условията, реда и критериите за предоставяне на финансови средства от бюджета на Община Бургас за финансиране издаването на книги на бургаски автори" ІІ. УСЛОВИЯ И НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ Чл. 3. Авторите, кандидатстващи за финансово подпомагане от Община Буртас, трябва да са с постоянен адрес на територията на община Бургас. Чл. 4. (1) За кандидатстване по настоящия правилник в информационния център на Община Бургас се представят следните документи: 4.1. Цялостен ръкопис в три екземпляра - напечатан на хартиен носител, съобразно машинописния стандарт: 30 реда x 60 знака, шрифт Times New Roman, 12 пункта, при възможност да се представи и на електронен носител. 4.2. Кратка анотация на произведението, с което се кандидатства. 4.3. Формуляр за кандидатстване по образец. 4.4. Оферта от издателство, съдържаща техническите параметри, (тираж до 300 броя, обем до 250 стр.) и проектна стойност за издаване на книгата. 4.5. Творческа биография на кандидата. Чл. 5. Документите по чл. 5 се представят в запечатан непрозрачен плик от участника или упълномощен от него представител лично или по пощата с препоръчано писмо с обратна разписка, и върху плика кандидатът посочва адрес за кореспонденция, телефон и по възможност електронен адрес. За гарантиране анонимността на кандидата, при оценяване на произведението му в плика се поставят два отделни запечатани непрозрачни и надписани плика, както следва: 5.1. Плик № 1 с надпис "Произведение", в който се поставят документите по чл.4, ІІІ, т.4.1.,4.2., и 4.4. 5.2. Плик № 2 с надпис "Информация за автора", в който се поставят документите по чл.4, ІІІ, т.4.3., и 4.5.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 95
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 90
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 96
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 396
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 368
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.