« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Откриват „Солени ветрове“ с концерт на „Кръгът на барда” и приятели

В тридневния фестивал ще участват десетки поети с китара от четири страни Десетки бардове от четири страни ще участват в Летни празници на изпятата поезия „Солени ветрове“. Международният фестивал ще бъде открит в четвъртък на „Охлюва“ с концерт на „Кръгът на барда” и приятели. Очаква се на сцената да излязат над 20 индивидуални изпълнители, 11 дуета, триа и групи. „Ако душата ви е жадна за китарен напев и поезия, ако Бургас е любим ваш град и морето не е единствената притегателна, то юбилейните Х-и „Солени ветрове“ са вашият пристан! Международният фестивал „Летни празници на изпятата поезия Солени ветрове“ очаква своите почитатели на сцена „Охлюва“ в Морската градина на град Бургас. В три поредни вечери - 16, 17 и 18 август, бардове от цялата страна и чужбина ще влязат в музикален диалог с публиката“, обявиха организаторите на фестивала. „Очакват ви три невероятни спектакъла, които ще извисят емоционалния ви заряд. От сцената ще имате удоволствието да видите и чуете авторските песни на утвърдени вече имена и изгряващи поети с китари, скечове на актьори, вълнуваща поезия и разбира се любопитна доза изненади. Всичко това е с цел да наситим атмосферата със страст за живот, във всичките нюанси на емоцията“, споделиха бардовете от сдружение „Солени ветрове“. Бургаският фестивал на бардовете е отворена сцена за свободомислещия човек, за всеки, който не се страхува да нагази с рани в солената морска вода и да развее волно косите си на „Солените ветрове". Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас. ПРОГРАМА 17 август от 18:00 ч. до 22:00 ч. „Песента на барда“. Концерт с най-добрите авторски песни, представени през годините. „Кучешката вахта”. Концерт с хумористични и сатирични песни, пародии и артистични скечове. „Бардовете по света”. Популярни песни на български и чуждестранни бардове. 17 август от 18:00 до 22:00 ч. „Песента на барда“. Концерт с най-добрите авторски песни, представени през годините. „Кучешката вахта”. Концерт с хумористични и сатирични песни, пародии и артистични скечове. „Бардовете по света”. Популярни песни на български и чуждестранни бардове. 18 август от 19:30 до 22:00 ч. „Песента на барда“ – II част. „Бардовете по света” – II част. „Срещу вятъра” - конкурс за нова песен, изразяваща активна гражданска позиция. „Огнище“ - музикално-поетичен спектакъл обърнат към родовата и културната ни идентичност, с участието на поети, актьори и бардове.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 0
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 26
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 79
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 89
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.