Започва фестивал на младите изпълнители

Фестивалът дава възможност за изява на деца, изучаващи класически музикални инструменти в професионални училища, детски музикални школи, училища с усилено изучаване на музика, читалища и др. Проектът съчетава популяризиране и възможност за изява на младите таланти от региона и свободен достъп до култура за хора от различни социални групи. На сцената талант ще демонстрират децата от НЧ "СВ.св.Кирил и Методий" Бургас, НЧ"Просвета 1888" и НЧ "Светлина" от Поморие, ОУ "Хр. Ботев" Сарафово и Музикална школа "Алегро". В проявата ще вземе участие и Струнен оркестър и индивидуални изпълнители от Сливен с ръководител Радка Кусева, която е цигулар в Сливенския симфоничен оркестър. Те работят по проекта на Георги Калайджиев - "Музиката вместо улицата", който обединява деца в неравностойно социално положение. Калайджиев е възпитаник на Музикалното училище и в момента работи като музикант в Германия. Музикалното събитието ще бъде открито от Детски хор към училището по изкуства с диригент Тодорка Бинева. Децата ще покажат своя талант с изпълнения на пиано, цигулка, виола, виолончело, китара, флейта, тромпет, обой и ударни инструменти и ще поведат публиката в света на класическата музика. Регионалният фестивал „Свободна сцена на младия изпълнител” е възможност за творчески обмен както между децата, така и между техните преподавателите. Паралелно с музикалните изяви, врати ще отворят и различни ателиета по изящни и приложни изкуства. Проявата е утвърдена, като едно от значимите събития в календара на училището и ще се проведе на 11 юни от 11 часа.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

"Нефтохимик" разтресе "Спортак" с пет бала вълнение

  • 21 Юли 2019
  • 169
Страхотен старт на сезона във Втора лига направи тима на Нефтохимик.

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 267
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 241
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 313
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 285
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.