Иван и Живка Ненкови чистят души с „Вълшебни струни“

В първия ден от Богородичните пости тяхна почитателка сподели, че с ангелските си гласове и струни я пречистват Концертът на барда Иван Ненков и Живка Митова „Вълшебни струни“ в Дома на писателя се превърна в незабравимо преживяване за техните приятели и почитатели. В първия ден от Богородичните пости известният поет с китара, сатирик, журналист и съпругата му изпълниха свои песни, а почитателка сподели, че на техните концерти се пречиства. Вълшебството според нея се крие в ангелския глас на Живка и в чистата енергия, която бардът е вложил при създаването на произведенията си. Можехме да пуснем плейбеци и да изпеем нещо много популярно, но тъй като концертът носи заглавието „Вълшебни струни“, решихме да се доверим на китарата и на пианото, на гласните и на морските струни, каза Иван Ненков. Песни по негови стихове изпълняват Ваня Костова, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Васко Кръпката, Милица Божинова и Илия Ангелов, Дани Огнянов, дует “Домино”, НЛО, “Фанданго” и др. „Текстовете или музиката на песните, които избрахме да представим, са създадени от нас. Някои от тях са изцяло наши. Писали сме песни по стихове и на други поети и по музика на други композитори“, каза пък съпругата му Живка. Те изпълниха песни, които са композирали по стихове на поетите Първан Стефанов, Керана Ангелова, Балчо Балчев, Ангел Маринов, Петя Дубарова и хитове, създадени по техни стихове от композиторите Стефан Диомов, Стефан Маринов, Асен Масларски, Гого Найденов, Любомир Денев, Елена Щербакова. Иван и Живка Ненкови омагьосаха публиката със свои песни като „Ах, морето“, „Песен за трима“, „Завръщане в Итака“. Председателят на Обединената писателска общност в Бургас Роза Боянова ги покани да пеят и на остров Света Анастасия на 15 август, когато освен конкурса за творба, написана на острова, ще се отбележи подобаващо и рожденият ден на поета Манол Манолов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

"Нефтохимик" разтресе "Спортак" с пет бала вълнение

  • 21 Юли 2019
  • 169
Страхотен старт на сезона във Втора лига направи тима на Нефтохимик.

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 267
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 241
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 313
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 285
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.