« април 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пет нови песни представят в конкурса „Срещу вятъра“

„Солени ветрове“ ще стартира на 11 август с „Песента на барда“, участниците вече са 40 Пет нови песни ще чуе бургаската публика по време на в конкурса „Срещу вятъра“, съобщи за „Компас“ председателят на Сдружение „Солени ветрове“ Светлана Стоянова. Участниците в бардфеста вече са 40, добави тя. „Последните трима поети с китара поради служебни ангажименти не бяха първоначално вписани в списъка на участниците. Радваме се, че ще успеят да се освободят и да дойдат“, заяви Светлана Стоянова. „Солени ветрове“ ще стартира на 11 август от 18 часа на „Охлюва“ с „Песента на барда“. Водещите Светлана Стоянова и актрисата Любов Узунова, известна от филма „Граница”, ще представят участниците пред бургаската публика. В първата фестивална вечер ще има и концерт за сатирични и хумористични песни „Кучешката вахта”, а във втората освен конкурса за нова песен „Срещу вятъра“ поетите с китара ще представят популярни песни на български и чуждестранни бардове. В събота ще чуем повече младежи поради празника - Ден на младежта, обявиха организаторите. С концертът „Бардовете по света“ ще бъде закрит фестивала. В последният концерт ще звучат песни на български, руски и английски. В руската част ще почетем Окуджава – 20 години от смъртта му, съобщи Светлана Стоянова. „Имаме спонсор за кърпите - дамата, която отново не желае да се изтъква. Други средства нямаме. Фирмата "Ариана 2000" (на барда Атанас Стоянов) е спонсор за плакатите и др. рекламни материали. Всички ние работим без заплащане“, сподели тя. Плакатът ни отново е правен от ученичката от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Магдалена Стоянова и намеква за 9-те живота на "Солени ветрове", добавя председателят на сдружението, което за девети път организира фестивала. Младата дама е развихрила въображението си. Мистиците навярно първо ще забележат черната котка, легнала върху деветката, която прегръщаща китарата, плуваща по вълните на безкрая. Това може би означава, че въпреки трудностите, фестивалът е безсмъртен и винаги ще го има.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На Цветница- хладно и със слани

  • 19 Апр 2019
  • 57
След необичайно топлия март, тази година на Цветница времето няма да е топло, сочат последните прогнози. В неделя минималните температури ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса в повечето места и отново има вероятност за образуване на слаба слана.

Пеевски втори в листата на ДПС

  • 19 Апр 2019
  • 93
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван от Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Това е решило на снощното си заседание Централното оперативно бюро на Движението.

Петър Чухов: Писането е един вид изследване на света

  • 19 Апр 2019
  • 153
Струва си да се пише за всичко, което на човек наистина му е интересно

В следващите 4 години: Сами избираме по-изгодната формула за изчисляване на пенсия

  • 19 Апр 2019
  • 67
Парламентът прие на второ четене промени в Кодекса за социално осигуряване, които дават възможност на хората до 1 януари 2023 г. да могат да избират по старата или по новата методика да бъде изчисляван индивидуалният коефициент при отпускане на пенсията им. Промените са предложени от Светлана Ангелова от ГЕРБ и група народни представители.

Училище в Барселона се отърва от 200 „сексистки“ детски книги

  • 19 Апр 2019
  • 97
Няколко училища в Барселона обмислят чистка на библиотеките си от изпълнени със стереотипи и сексизъм детски книги, след като едно учебно заведение премахна около 200 заглавия, включително „Червената шапчица“ и история за легендата за свети Георги.