« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пет нови песни представят в конкурса „Срещу вятъра“

„Солени ветрове“ ще стартира на 11 август с „Песента на барда“, участниците вече са 40 Пет нови песни ще чуе бургаската публика по време на в конкурса „Срещу вятъра“, съобщи за „Компас“ председателят на Сдружение „Солени ветрове“ Светлана Стоянова. Участниците в бардфеста вече са 40, добави тя. „Последните трима поети с китара поради служебни ангажименти не бяха първоначално вписани в списъка на участниците. Радваме се, че ще успеят да се освободят и да дойдат“, заяви Светлана Стоянова. „Солени ветрове“ ще стартира на 11 август от 18 часа на „Охлюва“ с „Песента на барда“. Водещите Светлана Стоянова и актрисата Любов Узунова, известна от филма „Граница”, ще представят участниците пред бургаската публика. В първата фестивална вечер ще има и концерт за сатирични и хумористични песни „Кучешката вахта”, а във втората освен конкурса за нова песен „Срещу вятъра“ поетите с китара ще представят популярни песни на български и чуждестранни бардове. В събота ще чуем повече младежи поради празника - Ден на младежта, обявиха организаторите. С концертът „Бардовете по света“ ще бъде закрит фестивала. В последният концерт ще звучат песни на български, руски и английски. В руската част ще почетем Окуджава – 20 години от смъртта му, съобщи Светлана Стоянова. „Имаме спонсор за кърпите - дамата, която отново не желае да се изтъква. Други средства нямаме. Фирмата "Ариана 2000" (на барда Атанас Стоянов) е спонсор за плакатите и др. рекламни материали. Всички ние работим без заплащане“, сподели тя. Плакатът ни отново е правен от ученичката от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ Магдалена Стоянова и намеква за 9-те живота на "Солени ветрове", добавя председателят на сдружението, което за девети път организира фестивала. Младата дама е развихрила въображението си. Мистиците навярно първо ще забележат черната котка, легнала върху деветката, която прегръщаща китарата, плуваща по вълните на безкрая. Това може би означава, че въпреки трудностите, фестивалът е безсмъртен и винаги ще го има.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Станислава Белева: За да живеем в свят на безсмъртни хора със свръхспособности, алчността не трябва да съществува

  • 15 Ное 2018
  • 81
Днес Станислава ни разказва за себе си и за своето творчество, а така също и за представите си за един бъдещ свят

300 деца и родители ще готвят здравословни специалитети в центъра

  • 15 Ное 2018
  • 59
Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на здравословното хранене. В събота повече от 300 деца и родители ще участват в атрактивно кулинарно шоу заедно с мастършеф Севда Димитрова.

Готов е договорът за Брекзит - първи развод на страна с ЕС

  • 15 Ное 2018
  • 52
Извънредно заседание на Европейския съвет на 25 ноември ще разгледа проектоспоразумението за Брекзит, постигнато от преговарящите екипи на Великобритания и Евросъюза. Това обяви днес председателят на Съвета Доналд Туск в Брюксел.

Часовникът на „Александровска“ с нов механизъм

  • 15 Ное 2018
  • 52
Часовникът на улица "Александровска" ще продължи да отмерва времето и в бъдеще. В момента стрелките му са спрели заради повреда в задвижващия механизъм. Заради възрастта си той вече е морално остарял и извършването на поправка е невъзможно.