« февруари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

“Минималистична приказка” обединява музиката и изобразителното изкуство

На 1-ви юни от 18.30 часа в Културен център "Морско казино" младите и иновативни творци Калина Спасова, Георги Спасов и Полина Валецкая ще разкажат с помощта на музиката и изобразителното изкуство своята "Минималистична приказка". Публиката ще има удоволствието да чуе и усети тонов резонанс, напомнящ Шопеновите етюди. Характерът на музиката ще е разнообразен, ще присъстват ярки контрасти, запомнящи се теми, интензивна моторика, кореспондираща с меланхолични хармонии и мелодии. Картини на художничката Полина Валецкая ще визуализират десетте пиеси "Из клавирния цикъл Еуза", изпълнени от пианистите Калина и Георги Спасови. Композитор на музикалния минимализъм е френският композитор-минималист Ян Тиерсен. Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с встъпителна, синтезирана лекция за възникването на минимализма и за влиянието му в изкуството и в бита на човека. Основната философска идея на минимализма е мотото "По-малкото е повече" . По време на концерта Полина Валецкая  ще нарисува картина, запечатваща атмосферата и енергията на събитието. Пиесите "Из клавирния цикъл Еуза", изпълнени от пианистите Калина и Георги Спасови, са премиерни за България. Когато има обединение и единство между изкуствата, въздействието, силата и  енергията, които те носят и олицетворяват, са в пъти по-осезаеми за публиката и тя никога не остава равнодушна. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът Димитър Николов запозна бизнеса с новата образователна програма на Общината

  • 21 Фев 2019
  • 53
"Изправени сме пред предизвикателствата на времето и на бързо развиващата се индустрия. Затова искаме нашите деца да излизат от училище подготвени за новия пазар на труда".

Посетете ''Българската Баба Марта'' - авторско изложение на ръчно изработени мартеници в НХК

  • 21 Фев 2019
  • 44
За шести пореден път във фоайето на Културен дом на нефтохимика ще се проведе Авторското изложение на ръчно изработени мартеници от естествени материали "Българската Баба Марта".

Преброяват ни през 2021-а

  • 21 Фев 2019
  • 48
Преброяването на населението и жилищния фонд у нас ще е от 22 януари до 15 февруари 2021 г. Това гласува парламентът, който окончателно прие Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

Зимата се връща с пълна сила

  • 21 Фев 2019
  • 76
За известно време ще позабравим за хубавите пролетни температури – иде студ. Днес ще бъде с около 5 градуса по-хладно. Ще бъде слънчево.

За бургаското дерби в събота на стадиона ще се влиза само срещу личен документ

  • 21 Фев 2019
  • 78
Всички зрители, желаещи да наблюдават градското дерби между Черноморец и Нефтохимик тази събота, ще влизат на стадион „Черноморец” срещу представянето на личен документ.