« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бард, поетеса и таланти със зрителни увреждания правят шоу в „Парнас“

Спектакълът е със специалното участие на Мариана Вангелова и Яким Якимов Талантливи бургазлии със зрителни увреждания ще пеят и рецитират стихове. В спектакъла „Мечтата - полет на душата“ утре от 16:30 часа ще участват и бардът Яким Якимов заедно с поетесата Мариана Вангелова. Всеки си има своята мечта, а Бургаски културен афиш в поредния Съботен арт салон ще се опита с ваше участие, разбира се, да сбъдне мечтата на Групата по занимателна терапия "Мечта" към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания – Бургас, да покажат своите постижения пред публика, съобщи създателката на Афиша Мария Христова. Към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания е сформирана група за изпълнение на народни песни и музикални произведения от други жанрове, както и заучаване и изпълнение на кратки театрални сценки, стихотворения или разкази от български и чужди автори. Целта на дейността е да даде възможност за изява на певческите, музикалните и театрални заложби на потребители от центъра, както и за творческо себеизразяване, позитивни преживявания и емоционално удовлетворение от работата в екип. Правенето на изкуство се счита за възможност за автентично и спонтанно изразяване на себе си, използвайки въображение и преживяване, което с времето може да доведе до себеосъществяване, емоционално коригиране и развитие на творческия потенциал на личността. Групата по занимателна терапия „Мечта” ще се представи с поетичен рецитал от бургаски автори и ще покаже певческите си умения в събота, 11 март, от 16.30 ч. в Културен клуб „Парнас”. Естествено ще има и изненади, обещаха организаторите.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Новите конституционни съдии се заклеха

  • 13 Ное 2018
  • 73
Новите конституционни съдии се заклеха в присъствието на президента, председателя на Народното събрание, председатели на съдилища. Церемонията се води от бившия главен прокурор Борис Велчев, сега конституционен съдия.

БАН прогнозира тежка демографска криза, "топим" се до 5.8-6.5 млн. души

  • 13 Ное 2018
  • 69
Населението на България може да намалее до 5,8 милиона души до 2040 г., ако не се вземат мерки в борбата с демографската криза. Това обяви на пресконференция в София директорът на Института за изследване на човека и населението на БАН проф. д-р Антоанета Христова.

За Черно море в древността разказват в музея тази събота

  • 13 Ное 2018
  • 71
Черно море през погледа на историците е предмет на музейната лекция тази събота - 17 ноември. Милена Дамаскова от Археологическата експозиция ще обобщи изследванията върху развитието на родното крайбрежие в древността и как то се е повлияло от динамиката на покачване и спадане на морското равнище.

Зимното поддържане на пътищата е в сила, 3000 снегорина са в готовност

  • 13 Ное 2018
  • 71
От днес се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". АПИ призовава шофьорите, ако досега не са сменили летните гуми на автомобилите си със зимни да го направят.

С концерт честваха 122 години Тракийско дружество

  • 12 Ное 2018
  • 119
Тракийско дружество "Екзарх Антим I" отбеляза 122 години от своето основаване. С голям концерт тракийци честваха още една година от своята дълга история като работеща организация, която обединява бургаските тракийци и защитава тракийската кауза.