« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бард, поетеса и таланти със зрителни увреждания правят шоу в „Парнас“

Спектакълът е със специалното участие на Мариана Вангелова и Яким Якимов Талантливи бургазлии със зрителни увреждания ще пеят и рецитират стихове. В спектакъла „Мечтата - полет на душата“ утре от 16:30 часа ще участват и бардът Яким Якимов заедно с поетесата Мариана Вангелова. Всеки си има своята мечта, а Бургаски културен афиш в поредния Съботен арт салон ще се опита с ваше участие, разбира се, да сбъдне мечтата на Групата по занимателна терапия "Мечта" към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания – Бургас, да покажат своите постижения пред публика, съобщи създателката на Афиша Мария Христова. Към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания е сформирана група за изпълнение на народни песни и музикални произведения от други жанрове, както и заучаване и изпълнение на кратки театрални сценки, стихотворения или разкази от български и чужди автори. Целта на дейността е да даде възможност за изява на певческите, музикалните и театрални заложби на потребители от центъра, както и за творческо себеизразяване, позитивни преживявания и емоционално удовлетворение от работата в екип. Правенето на изкуство се счита за възможност за автентично и спонтанно изразяване на себе си, използвайки въображение и преживяване, което с времето може да доведе до себеосъществяване, емоционално коригиране и развитие на творческия потенциал на личността. Групата по занимателна терапия „Мечта” ще се представи с поетичен рецитал от бургаски автори и ще покаже певческите си умения в събота, 11 март, от 16.30 ч. в Културен клуб „Парнас”. Естествено ще има и изненади, обещаха организаторите.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Запорираха цялото имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

  • 20 Сеп 2018
  • 72
С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти Иван Гешев, цитиран от БНР.

Депутатите гласуваха тримата нови министри

  • 20 Сеп 2018
  • 48
Избраха тримата нови министри на Министерство на транспорта Росен Желязков, на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на вътрешните работи Младен Маринов. След подадени оставки от поста бяха освободени Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

Монтираха четири велосикотки

  • 20 Сеп 2018
  • 61
Често наричат Бургас град на котките. Тук популацията на бездомните улични кучета е напълно овладяна, те буквално липсват. Природата не търпи празно и затова котките са доста - големи, малки, шарени, едноцветни, пухкави, късокосмести...

Въвеждат нови стандарти в Апелативния съд

  • 20 Сеп 2018
  • 60
По-високите стандарти в работата на Апелативен съд – Бургас след влизане в сила на Регламента за защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни представи на брифинг административният ръководител съдия Деница Вълкова.

Данъчните с кампания към земеделците с неточности при декларирането

  • 20 Сеп 2018
  • 54
Кметовете на общини и кметските наместници да насърчат подаването от страна на земеделските производители от Бургаска област, които са допуснали неточности в декларирането на доходите си, коригиращи декларации в НАП. Крайният срок е първи октомври.