« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стоянка Мутафова днес празнува 95-и рожден ден

Голямата българска актриса Стоянка Мутафова днес празнува 95-ия си рожден ден. Напълно в стила си, най-възрастната активно играеща на сцената актриса, както скоро може да бъде вписана в рекордите на Гинес, прекара вечерта преди празника си с публиката на Сатиричния театър. За "Столетие мое" тя се преобрази в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-тен рожден ден. С бурни аплодисменти министърът на културата Рашко Младенов и препълнената зала я приветстваха на сцената. Преди представлението, за bTV Мутафова каза, че и сега изпитва сценична треска, както е било през целия й живот. Актрисата ще играе и днес, навръх рождения си ден. Тя отново ще бъде "Г-жа Стихийно Бедствие" в театър "Сълза и смях" В свой филм от края на миналата година ARD я нарекоха "българската кралица на комедията". От германската национална телевизия разказват стъпка по стъпка биографията на Стоянка. Тя се сеща за 1956 г., когато започва работа е Сатиричния театър в София. Там и до днес – над 60 години по-късно, продължава да пълни залата. "Тогава нашият театър беше много силен, а ние бяхме много смели. По време на комунизма цареше много строга цензура, контролираше се всяка дума и всички се страхуваха. Само ние не, защото можехме да изричаме на глас истината под формата на сатира", спомня си актрисата. Днес Стоянка Мутафова постоянно пътува и то из целия свят. През февруари 2016 г. беше на турне в Германия, през октомври – в САЩ и Канада. Навсякъде българите я аплодират. В Чикаго й ръкопляскаха над 2000 зрители. Мутафова продължава да вярва, че театърът е живот. Наскоро тя заяви, че нищо не я зарежда повече от сцената и въпреки лекия инфаркт, който преживя преди повече от 2 месеца, ще продължи да играе. http://life.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Китай осигурява стипендии за петима студенти от областта

  • 21 Сеп 2018
  • 115
Областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма.

Богата програма за Европейската нощ на учените

  • 21 Сеп 2018
  • 71
Европейската нощ на учените се превърна през годините в емблематично събитие и регулярна среща, на която учените в различните страни членки на Европейския съюз представят свои постижения и предизвикателства пред широката публика в рамките на един ден.

Отбелязваме 110 години от обявяване Независимостта на Княжество България

  • 21 Сеп 2018
  • 83
По повод 110-тата годишнина от обявяване Независимостта на Княжество България, Община Бургас организира празничен ритуал на 22 септември, събота.

В Бразилия започват да глобяват за пластмасови сламки

  • 21 Сеп 2018
  • 70
Властите в Рио де Жанейро съобщиха, че ще започнат да глобяват собствениците на барове, ресторанти и плажни заведения, които предлагат на своите клиенти пластмасови сламки за коктейли.

На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

  • 21 Сеп 2018
  • 69
На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригираща декларация от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, който са декларирали пред НАП с годишната данъчна декларация.