« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три феи слагат началото на Съботните артсалони

Сестрите Божана, Симона и Дария-Мария ще свирят в клуб „Парнас” Моцарт и Чайковски с флейта и ксилофон Три феи от Бургас ще свирят Моцарт и Чайковски с флейта и ксилофон. 12-годишната Божана и Симона (на 10 години), които са ученички в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ще излязат на сцената в Културен клуб „Парнас” (на ул. „Климент Охридски” 22) в събота от 17 часа, заедно със сестричката си Дария-Мария и ще сложат началото на Съботните артсалони на Бургаски културен афиш, съобщи неговата създателка Мария Христова. Събота е времето, в което всички приятели на Афиша могат да изявят своите заложби, да съберат почитатели, да се насладят на изкуството на известни и не толкова известни, но не по-малко талантливи певци, артисти, поети, художници, да се срещнат с приятели или просто да разпуснат на чаша вино в приятната атмосфера на Културен клуб „Парнас”, добавя Христова. Тази събота три феи ще ни зарадват със своите изпълнения на флейта и ударни инструменти. Те обичат музиката и свирят с радост и вдъхновение, съобщиха организаторите от Бургаски културен афиш. Шестокласничката Божана изучава флейта в класа на Красимира Кръстева. Участвала е в Международния конкурс за инструменталисти – млади изпълнители на класическа музика във Велико Търново през 2014 г. и е удостоена с поощрителна награда – плакет, а на ХХIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” в Бургас през миналата година спечели втора награда. Има участия в различни музикални прояви в Плевен и Бургас, сред които представяния на книги и изложби. Сестра й Симона пък е в класа по ударни инструменти на Евгения Иванова. От ХХIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” - Бургас през 2016 г. тя е спечелила поощрителна награда. Най-малката от трите феички-сестрички е Дария-Мария. Тя е на 6 години и в момента е в предучилищна група на детска градина „Раковина” - Бургас, а напролет й предстои да кандидатства в училището на каките си – НУМСИ - Бургас, като желанието й е да свири на китара. Покрай двете си по-големи сестри, Дари също много обича музиката и с интерес участва в домашните концерти, които редовно устройват. „Музикалната вечер с феички” ще бъде водена от тяхната майка – Кремена Ватева, чийто професионален път не е свързан с музиката. Тя е журналист и PR на свободна практика. Щастлива е, че децата й имат талант и желание да се развиват в света на музиката, който приема като вълшебство.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Станислава Белева: За да живеем в свят на безсмъртни хора със свръхспособности, алчността не трябва да съществува

  • 15 Ное 2018
  • 106
Днес Станислава ни разказва за себе си и за своето творчество, а така също и за представите си за един бъдещ свят

300 деца и родители ще готвят здравословни специалитети в центъра

  • 15 Ное 2018
  • 66
Краят на седмицата в Бургас ще премине под знака на здравословното хранене. В събота повече от 300 деца и родители ще участват в атрактивно кулинарно шоу заедно с мастършеф Севда Димитрова.

Готов е договорът за Брекзит - първи развод на страна с ЕС

  • 15 Ное 2018
  • 58
Извънредно заседание на Европейския съвет на 25 ноември ще разгледа проектоспоразумението за Брекзит, постигнато от преговарящите екипи на Великобритания и Евросъюза. Това обяви днес председателят на Съвета Доналд Туск в Брюксел.

Часовникът на „Александровска“ с нов механизъм

  • 15 Ное 2018
  • 58
Часовникът на улица "Александровска" ще продължи да отмерва времето и в бъдеще. В момента стрелките му са спрели заради повреда в задвижващия механизъм. Заради възрастта си той вече е морално остарял и извършването на поправка е невъзможно.