« септември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три феи слагат началото на Съботните артсалони

Сестрите Божана, Симона и Дария-Мария ще свирят в клуб „Парнас” Моцарт и Чайковски с флейта и ксилофон Три феи от Бургас ще свирят Моцарт и Чайковски с флейта и ксилофон. 12-годишната Божана и Симона (на 10 години), които са ученички в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ще излязат на сцената в Културен клуб „Парнас” (на ул. „Климент Охридски” 22) в събота от 17 часа, заедно със сестричката си Дария-Мария и ще сложат началото на Съботните артсалони на Бургаски културен афиш, съобщи неговата създателка Мария Христова. Събота е времето, в което всички приятели на Афиша могат да изявят своите заложби, да съберат почитатели, да се насладят на изкуството на известни и не толкова известни, но не по-малко талантливи певци, артисти, поети, художници, да се срещнат с приятели или просто да разпуснат на чаша вино в приятната атмосфера на Културен клуб „Парнас”, добавя Христова. Тази събота три феи ще ни зарадват със своите изпълнения на флейта и ударни инструменти. Те обичат музиката и свирят с радост и вдъхновение, съобщиха организаторите от Бургаски културен афиш. Шестокласничката Божана изучава флейта в класа на Красимира Кръстева. Участвала е в Международния конкурс за инструменталисти – млади изпълнители на класическа музика във Велико Търново през 2014 г. и е удостоена с поощрителна награда – плакет, а на ХХIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” в Бургас през миналата година спечели втора награда. Има участия в различни музикални прояви в Плевен и Бургас, сред които представяния на книги и изложби. Сестра й Симона пък е в класа по ударни инструменти на Евгения Иванова. От ХХIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” - Бургас през 2016 г. тя е спечелила поощрителна награда. Най-малката от трите феички-сестрички е Дария-Мария. Тя е на 6 години и в момента е в предучилищна група на детска градина „Раковина” - Бургас, а напролет й предстои да кандидатства в училището на каките си – НУМСИ - Бургас, като желанието й е да свири на китара. Покрай двете си по-големи сестри, Дари също много обича музиката и с интерес участва в домашните концерти, които редовно устройват. „Музикалната вечер с феички” ще бъде водена от тяхната майка – Кремена Ватева, чийто професионален път не е свързан с музиката. Тя е журналист и PR на свободна практика. Щастлива е, че децата й имат талант и желание да се развиват в света на музиката, който приема като вълшебство.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Запорираха цялото имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви

  • 20 Сеп 2018
  • 63
С решение на Специализирания наказателен съд е било запорирано цялото имущество, което се води на семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви, обяви пред журналисти Иван Гешев, цитиран от БНР.

Депутатите гласуваха тримата нови министри

  • 20 Сеп 2018
  • 43
Избраха тримата нови министри на Министерство на транспорта Росен Желязков, на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на вътрешните работи Младен Маринов. След подадени оставки от поста бяха освободени Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев.

Монтираха четири велосикотки

  • 20 Сеп 2018
  • 56
Често наричат Бургас град на котките. Тук популацията на бездомните улични кучета е напълно овладяна, те буквално липсват. Природата не търпи празно и затова котките са доста - големи, малки, шарени, едноцветни, пухкави, късокосмести...

Въвеждат нови стандарти в Апелативния съд

  • 20 Сеп 2018
  • 54
По-високите стандарти в работата на Апелативен съд – Бургас след влизане в сила на Регламента за защита на физическите лица във връзка с обработването на лични данни представи на брифинг административният ръководител съдия Деница Вълкова.

Данъчните с кампания към земеделците с неточности при декларирането

  • 20 Сеп 2018
  • 50
Кметовете на общини и кметските наместници да насърчат подаването от страна на земеделските производители от Бургаска област, които са допуснали неточности в декларирането на доходите си, коригиращи декларации в НАП. Крайният срок е първи октомври.