Три феи слагат началото на Съботните артсалони

Сестрите Божана, Симона и Дария-Мария ще свирят в клуб „Парнас” Моцарт и Чайковски с флейта и ксилофон Три феи от Бургас ще свирят Моцарт и Чайковски с флейта и ксилофон. 12-годишната Божана и Симона (на 10 години), които са ученички в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ще излязат на сцената в Културен клуб „Парнас” (на ул. „Климент Охридски” 22) в събота от 17 часа, заедно със сестричката си Дария-Мария и ще сложат началото на Съботните артсалони на Бургаски културен афиш, съобщи неговата създателка Мария Христова. Събота е времето, в което всички приятели на Афиша могат да изявят своите заложби, да съберат почитатели, да се насладят на изкуството на известни и не толкова известни, но не по-малко талантливи певци, артисти, поети, художници, да се срещнат с приятели или просто да разпуснат на чаша вино в приятната атмосфера на Културен клуб „Парнас”, добавя Христова. Тази събота три феи ще ни зарадват със своите изпълнения на флейта и ударни инструменти. Те обичат музиката и свирят с радост и вдъхновение, съобщиха организаторите от Бургаски културен афиш. Шестокласничката Божана изучава флейта в класа на Красимира Кръстева. Участвала е в Международния конкурс за инструменталисти – млади изпълнители на класическа музика във Велико Търново през 2014 г. и е удостоена с поощрителна награда – плакет, а на ХХIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” в Бургас през миналата година спечели втора награда. Има участия в различни музикални прояви в Плевен и Бургас, сред които представяния на книги и изложби. Сестра й Симона пък е в класа по ударни инструменти на Евгения Иванова. От ХХIII Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” - Бургас през 2016 г. тя е спечелила поощрителна награда. Най-малката от трите феички-сестрички е Дария-Мария. Тя е на 6 години и в момента е в предучилищна група на детска градина „Раковина” - Бургас, а напролет й предстои да кандидатства в училището на каките си – НУМСИ - Бургас, като желанието й е да свири на китара. Покрай двете си по-големи сестри, Дари също много обича музиката и с интерес участва в домашните концерти, които редовно устройват. „Музикалната вечер с феички” ще бъде водена от тяхната майка – Кремена Ватева, чийто професионален път не е свързан с музиката. Тя е журналист и PR на свободна практика. Щастлива е, че децата й имат талант и желание да се развиват в света на музиката, който приема като вълшебство.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Предложение за брак в „Парк Арена ОЗК”!

  • 21 Апр 2019
  • 50
Уникалният басейн „Парк Арена ОЗК” събра двама влюбени.

„Черноморец” се окичи със среброто в „А” баскетболна лига

  • 20 Апр 2019
  • 102
„Академик София-2” триумфира с титлата в „А” група – мъже.

„Шейховете” вкараха четири гола за победа №22

  • 20 Апр 2019
  • 107
Нефтохимик записа своята 22 победа в Югоизточната Трета лига.

На Цветница- хладно и със слани

  • 19 Апр 2019
  • 404
След необичайно топлия март, тази година на Цветница времето няма да е топло, сочат последните прогнози. В неделя минималните температури ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса в повечето места и отново има вероятност за образуване на слаба слана.

Пеевски втори в листата на ДПС

  • 19 Апр 2019
  • 152
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ повежда евролистата на партията, следван от Делян Пеевски, Илхан Кючюк и Искра Михайлова. Това е решило на снощното си заседание Централното оперативно бюро на Движението.