Сладкото опасно колкото и цигарите

Юни 6, 2019 Здраве
Тютюневите изделия са признати като особено опасни за хората. Въз основа на това се разработват различни ограничителни мерки.

Авторът на бестселъри Ерик Уайнър гостува в Бургас

Юни 6, 2019 Култура
Едно от най-интригуващите литературни събития това лято в Бургас безспорно е предстоящото гостуване на американския автор на бестселъри Ерик Уайнър. Срещата му с читателите в морския град ще се проведе 16 юни от 19:00 часа в Експоцентър "Флора".

ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕМ - беседи за любовта и другите неща от живота: Къде отива любовта след време?

Юни 6, 2019 Здраве
За много от нас е много по лесно да се печелят пари, отколкото да се запазят най-скъпите дарове на чувстват

Родолюб Чорич, Черна гора: Поезията е необходима като самия живот

Юни 6, 2019 Интервю
Бог ни дава всички сили или взема, а ние трябва да се борим за своите шансове и възможности

Пет нови скулптури допълват модерната визия на Бургас

Юни 6, 2019 Култура
"Плажна шапка" на проф. Светозар Бенчев,  "Златна рибка" на Огнян Петков, "Артлегория" на Добрин Вътев, "Прибой" на доц. Емил Бачийски и стъкленият "Тетрапод" на Красен Троански са новите пет скулптури, които ще обогатят екстериора на град Бургас.

Гробницата на Тутанкамон разкрива тайните си за първи път в България

Юни 6, 2019 Бургас
Древен Египет ще разкрие за първи път в страната ни част от своите тайни от времето на фараоните. Те ще бъдат представени с впечатляващата изложба "Тутанкамон - една недовършена любовна история", която гостува в Бургас това лято.

Зайкова: Хората със социална пенсия могат да ядат по 2 филии и половина на ден

Юни 6, 2019 България
С решение на правителството от 1 юли се увеличава с почти 6 на сто пенсията за старост. Достатъчно ли е обаче това увеличение? Според икономиста Мика Зайкова, че ако се отчете инфлацията реалното увеличение на социалната пенсия е 2,13 стотинки.

Хакери атакували представителството на ЕС в Русия

Юни 6, 2019 Светът
Представителството на Европейския съюз в Русия може да е станало жертва на хакерска атака, предаде ДПА, като се позова на Европейската комисия. Забелязахме потенциални признаци на компрометирани системи, свързани с нашата несекретна мрежа в делегацията ни в Москва. Предприети бяха мерки, каза говорител на ЕК вчера.

Ако вали дъжд на Спасовден, реколтата ще е обилна

Юни 6, 2019 България
Българската православна църква почита днес църковния празник Възнесение Господне, наричан още Спасовден. Той се отбелязва винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Възкресение Христово - Великден.

Румен Радев се среща с Владимир Путин в Санкт Петербург

Юни 6, 2019 България
Президентът Румен Радев ще се срещне днес с руския си колега Владимир Путин в Константиновския дворец в Санкт Петербург, а по програма разговорът между двамата трябва да продължи един час.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!