Правнук на Сава Катрафилов описа живота на Ботевия четник в книга

Юни 5, 2019 Бургас
Средствата от продажбата на „Непокорният“ ще спомогнат за построяването на паметна плоча на загиналите 22 Ботеви четници, разкри авторът й Георги Катрафилов

6 години Балкански фестивал на изкуствата в град Карнобат

Юни 5, 2019 България
Заповядайте на Шестото издание на Балкански фестивал на изкуствата – Карнобат 2019 от 14.06.2019 г. до 16.06.2019 г., където ще се съберат над 600 танцьори, певци и артисти.

Новият главен прокурор ще бъде избран на 14 ноември

Юни 5, 2019 България
Официалното откриване на процедурата за избор на нов главен прокурор на мястото на Сотир Цацаров, чийто мандат изтича на 10 януари 2020 година, да започне на 15 юли 2019 година. Това реши прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, по предложение на самия Цацаров.

Историци: Влад Цепеш, известен като Дракула, е с български произход

Юни 5, 2019 Любопитни
Влад Цепеш, известен като Дракула, е с български произход и корени - това заявиха на пресконференция в пресклуба на БТА във Велико Търново известните историци проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов.

Гимназията по транспорт предлага модерни условия за обучение

Юни 5, 2019 Бургас
Обновената сграда на Гимназията по транспорт в Бургас ще предложи на учениците си тази есен нови чудесни условия за обучение в модерно оборудвани кабинети и изучаване на най-актуалните професионални направления в сферата на транспорта.

Кабинетът реши: Цигарите - без цени върху кутиите

Юни 5, 2019 България
Правителството одобри изменение на Наредбата за условията и реда за регистриране на цените на тютюневите изделия, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Алабама ще кастрират излизащите от затвора педофили

Юни 5, 2019 Светът
Педофилите в Алабама, излежали присъдата си, ще бъдат кастрирани преди да излязат от затвора, написа британският в. Дейли мейл.

Huawei купи руска технология за лицево разпознаване

Юни 5, 2019 Любопитни
Китайският производител Huawei придоби правата върху технология на руската компания „Вокорд“, разработваща системи за разпознаване на лица, пише „Ведомости“. Според информацията на един от източниците на изданието сумата по сделката е между 40 и 50 млн. долара.

Социалната пенсия се увеличава със 7 лева и 16 стотинки

Юни 5, 2019 България
Днес правителството ще гласува увеличение на социалната пенсия от 125,58 лв. на 132,74 лева на редовното си седмично заседание, предвижда дневният му ред. Промяната да влезе в сила от 1 юли 2019 г. предвижда още проектопостановлението.

Полиция нахлу в обществената телевизия в Австралия заради военно разследване

Юни 5, 2019 Светът
Полицията влезе в централата на австралийската обществена телевизия ABC, предадоха световните медии. Властите са представили заповед за обиск на двама журналисти и директора на новините Гавън Морис, съобщиха от телевизията, която се обяви срещу действията на полицията.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!